Extreme Pet Makeover: Back End-operatie

We gaan door met ons onderzoek naar cosmetische of plastische ingrepen die de kwaliteit van leven van huisdieren kunnen verbeteren, in tegenstelling tot het er alleen maar beter uitzien. In deel 1 bespraken we verschillende procedures waarbij het gezicht betrokken was. Laten we naar de achterkant van het lichaam gaan en nog eens drie "cosmetische" chirurgie-opties bespreken.

OK, dit klinkt misschien een beetje raar ... Maar een verrassend hoog aantal vrouwelijke honden, vooral overgewicht, heeft een extra (of overtollige) huidplooi die een deel of al hun vulva kan bedekken.

Nadat ze hebben geplast, zal urine "zitten" tussen de extra huid en de vulva. Normale huidbacteriën houden van deze vochtige, donkere, warme omgeving en vermenigvuldigen zich. Dit kan leiden tot huidirritatie of -infectie, een blaasontsteking en soms incontinentie.

In feite hebben deze patiënten op klassieke wijze meerdere blaasontstekingen, gedurende maanden tot jaren. Ze ontvangen antibiotica en worden beter ... tot de volgende keer. Alleen een grondig onderzoek leidt tot de ontdekking van de extra huid.

De oplossing is, zoals u zich kunt voorstellen, chirurgie: precies de juiste hoeveelheid huid wordt verwijderd. De resterende huid wordt weer aan elkaar gehecht en we krijgen meestal uitstekende resultaten. Natuurlijk bestaan ​​er andere oorzaken van blaasontsteking en incontinentie en deze moeten worden onderzocht.

Bulldogs en andere rassen kunnen een vreemde aandoening hebben die "ingegroeide staart", "schroefstaart" of "staart met kurkentrekker" wordt genoemd. De laatste wervels in de wervelkolom kunnen naar binnen draaien, naar de hond toe in plaats van weg van de ruggengraat. rond het overblijfsel van de staart lijkt naar binnen toe te groeien.Bacteriën, gedijen op huidafscheidingen, kunnen een ernstige infectie veroorzaken.Vervolgens voegen ze vervuiling toe door kak, en het kan best een stinkende puinhoop zijn ...

De behandeling omvat het verwijderen van de scheve staart en de zieke huid.

Waarom zou verwijderen van dewclaw 'medisch geïndiceerd' zijn? De wolfsklauw is het einde van de eerste teen, of het equivalent van je duim, in het achterste been. Sommige rassen (Grote Pyreneeën, Briards) hebben zelfs een dubbele wolfsklauw! Sommige mensen hebben ze verwijderd om trauma te voorkomen, omdat deze tenen loszitten en gemakkelijk kunnen worden gepakt. Dit is niet alleen pijnlijk, het kan ook behoorlijk bloedig zijn. Hubertusklauwen worden meestal verwijderd bij zeer jonge puppy's of later op het moment van sterilisatie, d.w.z. onder dezelfde anesthesie.

Zoals u kunt zien, kunnen deze drie "cosmetische" operaties medisch worden aanbevolen om een ​​vervelende of stinkende medische aandoening daadwerkelijk aan te pakken of te voorkomen. Als u denkt dat uw huisdier baat zou hebben bij een van deze procedures, kunt u dit aan uw huisarts vragen.

Als u vragen of opmerkingen heeft, moet u altijd uw dierenarts bezoeken of bellen - zij zijn uw beste hulpmiddel om de gezondheid en het welzijn van uw huisdieren te garanderen.

De meningen en meningen in dit bericht zijn die van de auteur en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de overtuigingen, het beleid of de posities van PetHealthNetwork.com, IDEXX Laboratories, Inc. of zijn gelieerde ondernemingen en partnerbedrijven.

Bekijk de video: Correctieve kaak (orthognathische) chirurgie, animatie. (April 2020).

Loading...