De Franse Bulldog

De "Bouledogue Francais," of Franse Bulldog, waarschijnlijk afstammeling van de Engelse bulldog. Afgaand op zijn kleinere formaat en vleermuisachtige oren, denken de meesten dat de Franse Bulldog eigenlijk ontstond uit de speelgoed- of miniatuurbuldog, die zijn oorsprong vond in Nottinham, Engeland, waar hij als ratel in de winkels van haarwerkers werd gebruikt.

Tijdens de industriële revolutie trokken kantwerkers die ontheemd waren door de opkomst van machines over Europa op zoek naar werk, en in de shuffle belandden hun kleine Bulldoggen in Frankrijk, waar ze onmiddellijk populair waren. Sterker nog, de Franse Bulldog was een modieuze metgezel in de boheemse maatschappij, favoriet bij dames, prostituees, kunstenaars en schrijvers uit de hele maatschappij.

Tegenwoordig is de Franse Bulldog, grote oren en zo, een van de meest populaire honden in de VS.

De Franse Bulldog is een ras van gemiddelde tot kleine omvang. Hier zijn enkele veel voorkomende fysieke eigenschappen van de Franse Bulldog:

 • Gewicht: 22-28 lbs.
 • Hoogte: 12 inch (tot schouders)
 • Vacht: kort, fijn en glad
 • Kleur: Fawn, gestroomd, crème, wit, zwart gestroomd
 • Levensduur: 10-12 jaar

Met zijn vleermuisvormige oren en boegpoten lijkt deze kleine man op een alien. Maar hij is geen onbekende voor genegenheid!

De Franse Bulldog is charmant en vrij gemakkelijk in de omgang. Hij is stilletjes enthousiast, geeft er vaak de voorkeur aan te zitten en te kijken wat er om hem heen gebeurt. Hij vindt het ook heerlijk om rond te gaan. Over het algemeen kan hij goed overweg met andere honden - hoewel hij soms de alfahond wil zijn, kan dit worden aangepakt door middel van training.

Een van de beste dingen van de Franse Bulldog: hij is de ideale hond voor stadsbewoners. Als een zachte, kleinere hond die niet veel beweging nodig heeft, doet hij het heel goed in de beslotenheid van een appartement. Hij zal niet blaffen of te opgewonden raken, tenzij je niet genoeg tijd met hem kunt doorbrengen.

De Franse Bulldog is over het algemeen gezond, maar is ook vatbaar voor een aantal genetische medische problemen:

 • Ademhalingsproblemen, zoals brachycephalic airway syndrome, die ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Dit kan veel piepende ademhaling en snurken veroorzaken en maakt het voor hen moeilijk om af te koelen bij warm weer.
 • allergieën
 • Oogproblemen zoals kersenoog, cataract en retinale dysplasie
 • Gespleten lip / gehemelte
 • Hemofilie

Zoals bij elk nieuw huisdier, zijn er enkele overwegingen om te maken voordat je een schattige, platte Franse Bulldog bij je thuis verwelkomt:

 • Blijf uit de buurt! De Franse Bulldog is heel erg gevoelig voor de hitte. Dit komt vooral door zijn moeite met ademhalen, waardoor het voor hem moeilijk is om af te koelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de Franse Bulldog cool is en altijd toegang heeft tot zoet water. De Franse Bulldog zwemt ook niet erg goed.
 • De Franse Bulldog kan een beetje moeilijk zijn voor housetrain, dus je zult geduld moeten hebben.
 • Franse Bulldogs zijn slechts matig actief. Ze hebben ook vaak ademhalingsproblemen. Dat betekent dat ze zijn niet ideaal voor een echt actieve persoon of familie.
 • De Franse Bulldog kan gevoelig zijn voor kleine kinderen of katten en is soms agressief tegenover vreemde honden.

Wanneer goed wordt getraind en goed wordt geoefend, kan de Franse Bulldog een geweldige metgezel zijn voor de juiste persoon of familie.

Als u vragen of opmerkingen heeft, moet u altijd uw dierenarts bezoeken of bellen - zij zijn uw beste hulpmiddel om de gezondheid en het welzijn van uw huisdieren te garanderen.

Bekijk de video: HondenTV. Rashonden. Franse Bulldog. Seizoen 2. Aflevering 8 (April 2020).

Loading...