25 Tekenen dat uw kat van u houdt

Ervaren katteneigenaren kunnen gemakkelijk vertellen wat de lichaamstaal en gebaren van hun kat betekenen. Ze weten wanneer Kitty boos, hongerig, verdrietig of blij is en ze kunnen zien wanneer hij of zij zich over hen buigt en een kristalheldere boodschap van liefde stuurt. Als u echter nog niet bekend bent met katten, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat de precieze signalen zijn dat uw kat van u houdt? We vroegen onze ervaren katteneigenaren op het forum wat ze dachten en maakten een uitgebreide lijst op basis van wat ze ons vertelden.

Voordat we beginnen, een paar dingen om in gedachten te houden -

1. Verschillende katten hebben verschillende persoonlijkheden. Sommigen zijn extraverte mensen die openlijk hun gevoelens en behoeften tonen. Anderen zijn verlegen en soms zelfs timide. Ze kunnen net zo liefdevol zijn en ze hebben hun eigenaars even hard nodig, maar ze hebben het misschien moeilijker om dat uit te drukken. Als dat het geval is met uw kat, lees dan dit artikel: 10 Tips om met een verlegen kat te leven.

2. Het kost tijd om een ​​liefdevolle relatie te creëren. Als u pas onlangs een kat heeft geadopteerd, moet u hem misschien meer tijd geven om te leren hoe u zich volledig kunt openen en op u kunt vertrouwen om zijn / haar gevoelens te tonen. Neem even de tijd om dit artikel te lezen: Hoe u een nieuwe kat kunt helpen bij te passen aan uw huis.

En nu, zonder verder oponthoud ...

En nu, zonder verder oponthoud ...

1. Spinnen naar je, vooral als je wordt geaaid.

TCS-lid @jellycatfish zegt over haar kat Happy: "Hij begint vaak hard te spinnen wanneer hij mijn vriend en mij vanuit zijn raam kijkt en zijn krabpaal bekijkt."

Als je kat spint terwijl je haar aait of aait, is dat een geweldig teken! Houd er rekening mee dat wanneer katten zich kwetsbaar voelen of pijn hebben ze ook kunnen spinnen.

2. Benader je voor interactie

TCS-lid @lovefive zegt: "Martha maakt me blij door op me af te komen voor gedoe."

3. Wil je op je schoot zijn

TCS-lid @ Losna zegt over haar kat Sinbad: "Hij springt op om bij me te zitten en lekker te liggen als ik ga zitten."

4. Hoofd tegen je handen en gezicht stoten

TCS-lid @caitini zegt: "Pierre smooshes zijn gezicht helemaal over me, ik hoef alleen maar mijn hand uit te steken en hij spreidt zijn gezicht feromonen overal overheen!"

TCS-lid @Lyrajean vult aan: "Aya is absoluut een expert in de hoofdbot, soms geeft ze me de" stealth "of" drive-by "hoofduiteinden."

5. Vragen om geaaid of zelfs opgeheven te worden

TCS-lid @ sarthur2 zegt: "Een van mijn katten staat volledig rechtop op zijn achterpoten en legt zijn voorpoten op me om te worden opgepakt. Omdat hij enorm is, is het net een klein kind dat wil worden opgeheven en vastgehouden!"

Sommige katten houden er niet van om in de armen van een mens te worden gehouden, dus respecteer alstublieft de grenzen van uw kat.

6. Schele ogen wanneer je naar je kijkt

TCS-lid @Sirentist zegt over haar kat Isabel: "Vaak na een paar keer knipperen komt ze naar me toe en laat ik haar een paar huisdieren geven."

Langzaam sluitend hun ogen en hen opnieuw openen is een teken van vertrouwen voor katten. Probeer langzaam naar Kitty te kijken en hij of zij zal waarschijnlijk het gebaar teruggeven.

7. Willen met je slapen

TCS-lid @jcat zei: "Elke kat die we hebben gehad heeft bij ons in bed geslapen, van kitten tot hoge leeftijd."

In een recente peiling kwamen we erachter dat 88% van de TCS-leden hun bed delen met katten.

(En als je kat je 's nachts wakker maakt - bekijk dit artikel.)

8. Je kneden met hun poten

TCS-lid @RickR zegt: "Archie maakt me elke ochtend om 6 uur wakker door mijn rug te kneden en zijn hoofd op mijn gezicht te wrijven."

Lees meer: ​​Artikel: Waarom kneden katten

9. Poten verplaatsen alsof ze kneden

TCS-lid @StefanZ zegt over zijn katten: "Wanneer je binnenkomt en ze je willen begroeten, openen en sluiten ze hun poot - het is een soort mini-versie van kneden ..."

10. "Helpt" je werkt en studeert

TCS-lid @Sirentist zegt over haar kat Isabel: "Als ik aan een project werk aan de tafel, zal ze vaak zelf in het midden van het project storten, of gewoon aan een kant."

Bekijk deze nuttige katten: Artikel: Fantastische foto's! De 31 meest behulpzame katten die je ooit hebt gezien!

11. Houd de staart hoog in de lucht wanneer je om je heen loopt

TCS-lid @ PHarber-Murphy zegt: "Mijn favoriet is om hun kleine staarten omhoog te zien vliegen als een vlag die hallo zwaait wanneer ik door de deur loop. Ik weet dat ze heel blij zijn om me te zien, en ik vind het geweldig om te zien hen."

12. Tjilpen naar je

TCS-lid @Columbine zegt: "Asha rent naar me toe terwijl ik als een gek aan het tsjilpen ben!"

13. Wrijven tegen je enkels

TCS-lid @ Losna zegt: "Sinbad komt naar me toe rennen om mijn enkels."

14. Laat zijn / haar buik zien en laat je soms zijn / haar buik aaien

TCS-lid @ Banana Queen zegt dat haar katten 'op hun rug rollen voor een buikje wrijven als ik naderbij kom'.

15. Deel je bed

TCS-lid @foxxycat zegt: "Honingbij slaapt precies bovenop mij. Floey naast mij en Pumpkin staat naast me."

17. Likken en verzorgen van je

TCS-lid @MServant zegt: "Muis vindt het leuk om mijn gezicht of haar in het bijzonder te likken terwijl ik hem aai, dus het is bijna als een gemeenschappelijke verzorging." Muis houdt ervan mijn wenkbrauwen zo op te ruimen. "

18. Praten door te miauwen naar jou

TCS-lid @Jalindal zegt: "Makreel reageert op de plaatsen in het gesprek dat je van haar verwacht, en met de toon die je ook zou verwachten."

19. Geeuwen en strekken als ze je zien.

TCS-lid @StefanZ zegt: "Mijn huiskatten Muskis en Vagis gapen en strekken vaak als ik de kamer binnenkom waar ze zich bevinden. Ik denk dat dit betekent dat ze zich comfortabel en vriendelijk voelen bij mij, en dat vertellen ze me. Ze begroeten elkaar ook vaak op deze manier. "

20. Je geschenken brengen

Katten die buiten mogen, brengen soms hun mensen geschenken aan in de vorm van een prooi (levend of dood).

21. Zittend bij de deur wanneer u op het punt staat uit te gaan

TCS-lid @Plan zegt over zijn Buddy: "Hij parkeert zich letterlijk bij de voordeur wanneer ik het huis verlaat, en daar blijf totdat ik terugkom. Ik heb mensen gehad en wanneer ik snel ben opgelopen, hou ik ervan om te grijpen iets uit de winkel, ze hebben me verteld dat Bud de hele tijd bij de deur blijft staan ​​in plaats van dat ze me horen naderen en naar de deur komen. '

22. Je overal volgen

TCS-lid @Columbine zegt: "Asha rent naar me toe terwijl ik als een gek aan het tsjilpen ben, ze wil overal bij me zijn."

23. En we bedoelen overal. Inclusief de badkamer!

TCS-lid @stephanietx zegt over haar kat Emmie: "Ze volgt me naar de badkamer en ligt op de grond tussen mijn voeten."

24. Geeft je liefde bijt

TCS-lid @ RickR zegt over zijn kat Lucy: "Ze trekt graag een of meer van mijn vingers in haar mond en likt zachtjes en knabbelt."

25. Verzorging van je als je ziek bent

TCS-lid @StefanZ zegt: "Wanneer je ziek wordt met iets, misschien reuma of verkoudheid, zie je misschien de kat bij je liggen, die je warmte en troost biedt."

Bekijk de video: ONZE KATTENROUTINE !! - Broer en Zus TV VLOG # 134 (April 2020).

Loading...