Healthy People Treats voor honden en katten

Healthy-People-Treats-header.jpg

Het vakantieseizoen is een tijd van samenzijn, feest en heerlijk eten. Wanneer we genieten van maaltijden met familie en vrienden, is het normaal dat we onze huisdieren willen meenemen in de culinaire festiviteiten. Maar zijn tafelresten een geschikte voedingssupplement voor honden en katten? Zo ja, welke? Laten we kijken:

Fruit en groenten
Uw huisdier springt misschien niet op en neer met opwinding over een verdwaalde broccoliroos, maar kleine hoeveelheden fruit en groenten behoren tot de beste soorten tafelresten voor uw huisdier. Experimenteer om te ontdekken wat uw huisdier het meest geniet, en zorg ervoor dat u eerst groenten en fruit grondig wast. Als je hond zijn neus op erwten zet, kijk dan of hij affiniteit heeft voor groene bonen. Veel huisdieren houden van zoete aardappelen, bosbessen, watermeloen, pompoen en appels. Door verse producten aan te bieden als occasionele lekkernijen, biedt u een gezonde aanvulling op het dieet van uw huisdier, in plaats van hem simpelweg vol te maken met minder voedzame traktaties.

fruits-and-veggies.jpg

Vlees en vis
Hoewel sommige soorten vlees over het algemeen worden erkend als veilig voor huisdieren in kleine hoeveelheden, moet u een aantal belangrijke criteria in gedachten houden: u moet ervoor zorgen dat de porties klein en botvrij zijn en u een gevaarlijk risico op verstikking kunnen opleveren. ' Ik wil ook zeker weten dat uw vlees geen ui of knoflook bevat. Vermijd pittig en vet vlees, en weersta het voeden van de huid aan uw huisdier, want het bevat veel vet. Zalm is een uitstekende bron van omega-3 vetzuur, wat gunstig kan zijn voor de huid en vacht van uw huisdier.

Grains
Rijst en pasta zijn diervriendelijke favorieten, maar kijk opnieuw naar de ingrediënten en kies voor eenvoudige versies die geen ingrediënten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw huisdier. Gekookte havermout is een geweldige vorm van oplosbare vezels die vooral nuttig kan zijn voor oudere honden of honden met een tarweallergie.

Zuivel
Kaas, yoghurt en gekookte eieren zijn geschikt om uw huisdier te voeren, met een paar beperkingen. Zolang uw huisdier geen lactose-intolerantie heeft, zijn de meeste kazen ok om uw huisdier in kleine hoeveelheden te voeden. Kwark is een goede keuze, evenals kleine stukjes kaas met verlaagd vetgehalte. Yoghurt met actieve bacteriën, zonder kunstmatige zoetstoffen of toegevoegde suikers, bevat veel calcium en eiwitten. Dien roereieren als een gezonde snack, maar serveer nooit rauwe eieren.

Eten om te vermijden

Sommige mensen eten kan schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor uw hond of kat. Waaronder:

  • Chocolade: Bottom line: chocolade is giftig. Hoe donkerder de chocolade, hoe gevaarlijker het is voor uw huisdier vanwege het hoge gehalte aan een stof die methylxanthinen wordt genoemd. Alles wat cafeïne bevat, inclusief koffie en thee, kan ook schadelijk zijn voor uw huisdier.
  • xylitol: Veel suikervrije producten, zoals snoep, kauwgom, dieetvoeding en gebak (evenals tandpasta) bevatten deze zoetstof. Het is giftig voor huisdieren en kan de bloedsuikerspiegel negatief beïnvloeden of mogelijk leverfalen veroorzaken.
  • Uien en knoflook: Kijk niet uit ui-poeder (te vinden in sommige babyvoeding) en knoflookpoeder, veel voorkomende ingrediënten in veel voedingsmiddelen. Uien en knoflook kunnen bij huisdieren tot rode bloedcellen leiden.
  • Druiven en rozijnen: Beide kunnen braken, verlies van eetlust, nierfalen of zelfs de dood veroorzaken.
  • noten: Macademia-noten kunnen dodelijk zijn voor uw huisdier en andere noten kunnen verstikkingsgevaar opleveren. Pindakaas is echter OK. Een favoriet van veel honden, het bevat gezonde vetten en is rijk aan eiwitten.
  • Alcohol en gistdeeg: Beide bevatten een ingrediënt dat ethanol wordt genoemd en dat uw huisdier erg ziek kan maken.

Vermijd het voeren van desserts aan huisdieren. Niet alleen bevatten desserts vaak chocolade, ze bevatten ook vaak noten of xylitol. Desserts bevatten ook veel calorieën (geen goede keuze voor dieren met overgewicht) en vertegenwoordigen geen gezondheidsvoordeel voor uw huisdier. Andere voedingsmiddelen die u moet vermijden, zijn gekruid, gefrituurd of vet voedsel, omdat deze spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken bij huisdieren.

Het is het beste voor uw huisdier om voedsel en traktaties te eten die speciaal voor zijn voedingsbehoeften zijn geformuleerd. Als u het echter te moeilijk vindt om uw hond of kat te ontkennen, denk dan aan de regel dat tafelresten en gezonde lekkernijen minder dan 10% van hun totale dieet moeten uitmaken. Lees meer over hoe het geven van voeding aan uw huisdier kan oplopen tot gewichtstoename.

Koop een verscheidenheid aan traktaties voor honden of katten.

Artikel door: PetcoBlogger

Bekijk de video: De grens tussen mensen en huisdieren (April 2020).

Loading...