Wanneer de deken van een kat verwijderen na sterilisatie

Sterilisatie van katten wordt door veel eigenaren van harige schoonheden gekozen, omdat de operatie vrij eenvoudig is en met de juiste zorg voor de dieren, het genezingsproces veilig verloopt, zonder ernstige gevolgen te veroorzaken.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door een deken, die de naad van de kat sluit, deze beschermt tegen ziektekiemen en de wond likt. U moet weten wanneer u de deken van een kat moet verwijderen na sterilisatie, en probeer de deadlines niet te overtreden, omdat het verdere welzijn van het huisdier hier direct van afhangt.

Hoe te steriliseren

Er zijn twee bedieningsmethoden, waarvan er één wordt uitgevoerd volgens het standaardschema, waarbij de maag langs een lichte lijn wordt gesneden. Het proces van wondgroei is geassocieerd met wanneer dekens van een kat na sterilisatie moeten worden verwijderd. Als het dier vervolgens weigert een verband te dragen, kan de genezing lange tijd worden uitgesteld.

De tweede methode wordt als minder traumatisch beschouwd, omdat door een laterale incisie dissectie van spiermassa wordt uitgesloten. Ze worden voorzichtig uit elkaar geduwd, wat bijdraagt ​​aan de snelle genezing. Tijdens de postoperatieve periode moet de kat dekens dragen om infectie te voorkomen. Een dekenkat na sterilisatie kan gemiddeld na 7 dagen worden verwijderd.

In de medische praktijk van dierenartsen is er een derde sterilisatiemethode genaamd laparoscopie, die wordt gekenmerkt door een lage invasiviteit.

De methode wordt als vrij zeldzaam beschouwd, omdat de kosten van de operatie erg hoog zijn en niet vaak worden gebruikt. Ongeacht het type interventie moeten katten na sterilisatie met dekens worden gedragen als de wond niet met een antisepticum wordt behandeld.

Volledige of gedeeltelijke sterilisatie?

Onder volledige sterilisatie, wat ovariogysterectomie wordt genoemd, verwijst dit naar het verwijderen van alle voortplantingsorganen van een kat. Tijdens een gedeeltelijke procedure - ovariëctomie - worden alleen de eierstokken verwijderd. Dierenartsen adviseren om de voorkeur te geven aan volledige sterilisatieom de kat in de toekomst van extra operaties te redden. Na verloop van tijd kan een ontsteking beginnen in de resterende baarmoeder, wat herhaalde interventie en anesthesie vereist, wat zeer gevaarlijk is voor het dier op oudere leeftijd.

Transport na een operatie

Voordat u uw huisdier meeneemt voor sterilisatie, moet u ervoor zorgen dat u een betrouwbare en ruime draagtas heeft. Leg een sterk tafelzeil rond de onderste omtrek, leg er een schone laag katoenen doek op. Het dier moet op zijn rechterkant worden gelegd, bedek het met een deken of een warme deken. Onder invloed van anesthesie daalt de lichaamstemperatuur aanzienlijk, worden de pols en ademhaling van de kat langzaam. Tijdens deze periode is uw huisdier bijzonder kwetsbaar voor tocht en koude lucht.

Wanneer de operatie op een koele tijd plaatsvindt, moet u het huisdier van een goede opwarming voorzien wanneer hij terugkeert uit de kliniek.

Om de warmte in de draagzak te verhogen, kunt u een verwarmingskussen of een fles duurzaam materiaal gevuld met heet water gebruiken en dit aan de achterkant van het dier bevestigen. Let tijdens het verplaatsen zorgvuldig op de mogelijke beweging van de container, waardoor het verschijnen van een object in het wondgebied wordt voorkomen, omdat de hitte die in het naadgebied komt, kan bloeden.

Wanneer u thuiskomt, kunt u uw huisdier enige tijd in de draagzak laten, maar onder voorbehoud van voldoende ruimte. Als het dier krap en ongemakkelijk is, plaats het dan op de vloer in een warme kamer, spreid oliedoek en doek uit. Thuis hoeft u geen extra huisdier te dekken. Plaats uw huisdier niet op banken of andere hoge meubels. Probeer ervoor te zorgen dat de kat minder beweegt.

Postoperatieve zorg en deken

Thuiszorg is afhankelijk van de operatiemethode en de complexiteit ervan, maar er treedt bij elke persoon een tijdelijke malaise op. Na de chirurgische procedure moet het dier absolute vrede garanderen en beschermen tegen communicatie met andere huisdieren. Een opdeken moet regelmatig worden verwijderd om de naad te verwerken en vervolgens weer aantrekken. Als uw huisdier agressief is, zet er dan een kraag op zodat het u tijdens de verwerking niet kan bijten.

U kunt de deken van een kat na 10 dagen volledig verwijderen in afwezigheid van complicaties op aanbeveling van een dierenarts.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de geopereerde persoon een maximaal passieve levensstijl leidt, omdat de naden langs de binnenwand van de buikholte passeren en bij actieve bewegingen het risico op divergentie, evenals interne bloedingen, toeneemt. Het vereist een constante monitoring van het huisdier om de situatie uit te sluiten wanneer de kat zelf haar deken afdoet. De naad moet worden beschermd tegen de invloed van de externe omgeving en likken door de kat zelf.

Wat te doen wanneer het dier een deken opstijgt, zelfs onder nauw toezicht, hangt af van de conditie en de wijze van hechten, waarvan er slechts twee zijn:

  • In het eerste geval kan de naad bestaan ​​uit een niet-absorbeerbare draad, die na 1 week of 10 dagen moet worden verwijderd.
  • In het tweede geval zal de draad na verloop van tijd absorbeerbaar zijn en vanzelf verdwijnen, zonder verwijdering.

Als de dierenarts het met een speciale spray heeft behandeld, die de wond tegen besmetting en bacteriën beschermt, kunt u het zonder dekens doen. Met een onbehandelde hechting, als uw kat de deken na sterilisatie verwijdert, moet u deze terugsturen.

Besteed aandacht aan het gedrag van het huisdier in de eerste 2-4 dagen na de operatie. Meestal kunnen dieren slechts 2 dagen pijn voelen, maar hun intensiteit zal zwak zijn, dus probeer het zonder pijnstillers te doen.

Als het huisdier na 4 dagen geen eetlust heeft, miauwt het vaak en kan het niet op zijn buik liggen, dan is het risico op bloeding in de buikholte waarschijnlijk. In dit geval kan een tweede operatie nodig zijn vanwege interne complicaties en moet het bezoek aan de dierenarts niet worden uitgesteld.

Zorg ervoor dat u de deken op het huisdier houdt. Bij besmetting kan de hechting ontstoken raken, wat het begin is van wondverbranding. Als het niet mogelijk was om infectie te voorkomen, moet het huisdier naar het kantoor van de dierenarts en een nieuwe hechting worden gebracht. Een geïnfecteerde wond vereist verplichte reiniging en verwijdering van dood weefsel, dat erin is geslaagd om de ontsteking te infecteren.

Als u een kleine bult in de naad vindt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dergelijke formaties worden als normaal beschouwd, omdat ze de proliferatie van genezend weefsel begeleiden. Na herstel van de cellen in het lichaam lossen dergelijke kegels binnen een maand op zonder sporen achter te laten.

De zorg voor een huisdier na sterilisatie is al lastig genoeg, maar de hoofdperiode duurt niet langer dan 4 dagen. Het dier went aan het dragen van dekens en probeert niet langer op alle mogelijke manieren van het nieuwe accessoire af te komen. Het belangrijkste is de verwerking van de naad en de exacte informatie wanneer de deken voor de kat moet worden verwijderd. Probeer de aanbevelingen van de dierenarts op te volgen, zodat het dier snel weer normaal wordt.

Bekijk de video: Bollenvelden al in kleur (April 2020).

Loading...