Hoe u zich kunt voorbereiden op het eerste verzorgingsbezoek van uw huisdier

Petco_-grooming_salon_h.jpg

Een bezoek aan een trimsalon is begrijpelijk eng voor een huisdier. Hij of zij mag in een kennel worden geplaatst; blootgesteld aan onbekende geuren en geluiden van de apparatuur; en blootgesteld aan andere blaffende honden. Het kan nog erger zijn voor katten, vooral als ze gemakkelijk schrikken door föhns of continu blaffen en keffen.

Hier leest u hoe u kunt helpen de dag ontspannender te maken voor uw huisdier (en u ook):

Vind een geweldige huisdierstylist
Het vinden van de juiste huisdierstylist kan het verzorgen van uw huisdier tot een ontspannende en plezierige ervaring maken. Denk aan je zoekopdracht alsof je een geweldige kapper zou vinden. U bent op zoek naar iemand die u goed advies kan geven terwijl u tegelijkertijd gemakkelijk kunt praten. Ze moeten ook luisteren naar uw verzoeken, aanbevelingen doen die de gezondheid en het welzijn van uw huisdier verbeteren en, het allerbelangrijkste, praten met en uw huisdier troosten. Dit klinkt misschien onbehoorlijk, maar huisdieren zitten niet en lezen de nieuwste tijdschriften en drinken lattes om te ontspannen. Een vriendelijke stem maakt het verschil voor de duur van de afspraak.

Hoe vind je een geweldige huisdierstylist? Een persoonlijk advies is een goed begin. Bezoek dan de salon voordat u een afspraak maakt. Tegenwoordig hebben veel salons een glazen venster, zodat u kunt kijken hoe huisdieren worden behandeld in de verschillende verzorgingsstations. De salon moet schoon zijn, het personeel moet vriendelijk en goed geïnformeerd zijn en u moet veiligheidsmaatregelen treffen om de huisdieren te beschermen.

Vraag over aangeboden diensten
De meeste verzorgingssalons bootsen onze salons na. Verwacht meer van een bezoek dan alleen een borstel en een bad. Shampoos en conditioners zijn zorgvuldig geselecteerd op vachttype. De meeste standaarddiensten zijn pedicures (nagelknippen), oorreiniging, bad en brush-out en het controleren en uiten van externe anaalklieren. Geef exact aan welk type kapsel u voor uw huisdier wilt hebben. Als je het niet weet, praat dan met de stylist voor aanbevelingen. Sommige opties omvatten een "puppysnede" of het laten trimmen van uw hond volgens de rasstandaard. Deze beslissing moet gebaseerd zijn op de levensstijl van uw huisdier en uw toewijding aan het onderhoud van de vacht van uw huisdier.

Terwijl u incheckt, vraagt ​​u naar het volledige scala aan aangeboden diensten. Zorg ervoor dat u weet wat deel uitmaakt van het standaardpakket en wat extra's zijn, zoals tandenpoetsen, speciale shampoos en conditioners en het verwijderen van traanvlekken.

Bereid je huisdier voor
Je hond of kat zal toleranter zijn voor de verzorgingsprocedure en wordt behandeld door een vreemde als hij of zij eraan gewend is thuis te worden behandeld. Als je een puppy of kitten hebt geadopteerd, hoe meer handen je hebt, hoe beter. Dit omvat het spelen met hun poten, het strelen van hun kin en oren en ervoor zorgen dat ze het tolereren dat ze in hun mond kijken. En, natuurlijk, regelmatig hun tanden poetsen.

Deze voorbewerking is niet altijd zo eenvoudig als u een ouder huisdier hebt geadopteerd, vooral iemand die mogelijk mishandeld of niet behandeld is voordat u bij u thuis bent. Hoe dan ook, bespreek de persoonlijkheidstrekken van uw huisdier met de huisdierstyliste voordat zij uw huisdier verzorgen.

Huisdieren die zijn getraind en basiscommando's hebben begrepen zullen ongetwijfeld een betere ervaring hebben en een band opbouwen met de huisdierstylist.

Petco_-grooming_salon1.jpg

Op de Salon
Als het om katten gaat, is het essentieel om rekening te houden met hun persoonlijkheid en met hun reacties op honden. Sommige katten geven er echt niets om. Anderen worden extreem gestresst, waardoor hun bloeddruk stijgt. In dat geval kun je beter op zoek gaan naar een salon met alleen een katachtige klantenkring of zelfs een mobiele huisdierstyliste, zodat ze de autorit niet eens hoeven te verduren. Als alternatief nemen sommige salons geen katten.

Je huisdier ophalen
Uw huisdier zal blij zijn om u te zien, maar laat dat opgewonden gezicht en kwispelende staart u niet haasten voordat u uw huisdierstylist bedankt en hem of haar vraagt ​​om aanbevelingen die u thuis tussen uw bezoeken kunt doen.

Vergeet niet om uw volgende afspraak in te plannen. Het is niet ongebruikelijk dat verzorgende salons drukke / hectische tijden van het jaar meemaken, vooral voor belangrijke feestdagen.

Meld u aan! Vind de Petco trimsalon bij ons in de buurt!

Laten we die shots bijwerken, terwijl we bezig zijn.

Mijn hond wil nieuwe trucjes leren.

Ik heb een vraag voor de dierenarts. Pet Coach heeft antwoorden.

Schiet je hond als een gek? We weten waarom.

Artikel door: PetcoBlogger

Bekijk de video: Hoe u voorbereiden op een fietstocht van wielerwedstrijd? Aflevering 2 (April 2020).

Loading...