De kosten van het bezitten van een fret

De kleinste uitgave die door de eigenaar van een fret wordt gemaakt, is de aankoopprijs, ongeacht of de fret wordt verkregen als baby uit een dierenwinkel of privéfokker, of als volwassene uit een opvangcentrum. Verantwoordelijk huisdierbezit is niet afhankelijk van de geldwaarde van het dier, gemeten aan de hand van de aankoopprijs. Het is de vervulling van een ongeschreven contract dat je aangaat als je besluit om een ​​levend wezen te hebben dat volledig afhankelijk is van jou voor zijn welzijn. Dit geldt voor elk huisdier.

Uw verantwoordelijkheid omvat het bieden van voldoende huisvesting, voedsel, lichaamsbeweging en diergeneeskundige zorg, en ervoor te zorgen dat het dier fysiek wordt beschermd tegen infectieziekten en schadelijke stoffen, activiteiten, mensen of andere dieren. Het is ook uw wettelijke verantwoordelijkheid om uw huisdier te beperken als dat nodig is om schade aan andere mensen of hun eigendommen te voorkomen.

Voedsel: Het voeren van fretten is geen grote uitgave, maar ze vereisen voedsel van goede kwaliteit voor de gezondheid, en dit zou geen gebied moeten zijn om geld te besparen. Generiek kattenvoer veroorzaakt verschillende soorten gezondheidsproblemen en fretten zullen in korte tijd sterven als alleen hondenvoer wordt gevoerd. De beste frettenproducten zijn verkrijgbaar in dierenwinkels.

Sterilisatie of castratie: Pet fretten moeten worden gesteriliseerd of gecastreerd. Descenting is een optie die veel mensen kiezen. De kosten van deze chirurgische procedures variëren van plaats tot plaats. De meeste dierenwinkels verkopen kits die al zijn gesteriliseerd of gecastreerd en afgestompt.

Huisvesting en milieu: Speciaal speelgoed en uitgebreide kooien zijn niet echt nodig voor het comfort van de fret. Een fret die elke dag meerdere uren mag spelen, kan een heel kleine kooi verdragen als een plek om te eten, te slapen en een kattenbak te gebruiken. Een cavia kooi is voldoende als deze slechts als slaapkamer dient en het huisdier voldoende beweging krijgt in een groter gebied. Mooie slaapbuizen en hangmatten zijn niet nodig, maar kunnen de fret veel comfort bieden en voldoening voor de eigenaar.

Om te kiezen voor zichzelf, zullen fretten heel kleine eenvoudige nesten selecteren, zoals een muts of een papieren zak. Veel fretten geven de voorkeur aan een oud sweatshirt aan een relatief dure slaapbuis. Als u uw huisdieren op een prominente plaats in uw woonkamer houdt, is het wenselijk om professioneel gebouwde frettenkooien en apparatuur te hebben.

Veterinaire kosten: Eigenaren van huisdier fretten moeten voorbereid zijn op veterinaire kosten. Fretten lijden niet vroeg in het leven aan veel ernstige ziekten, maar hondenziekte is dodelijk. Fretten vereisen jaarlijkse vaccinatie: niet-gevaccineerde fretten sterven als ze besmet zijn met hondenziekte-virus. Vaccinatie tegen hondsdolheid is noodzakelijk om je familie en je fret te beschermen.

Oudere fretten worden vatbaar voor verschillende soorten kanker die behandelbaar zijn door chirurgische en / of medische middelen, hoewel deze duur kunnen zijn. De levensduur van de fret is slechts 6 of 7 jaar, maar mensen worden in korte tijd toegewijd aan hun huisdier en zijn meestal bereid om de nodige zorg te bieden, wat de kosten ook mogen zijn. Iemand die meerdere fretten heeft die ouder zijn dan 5 jaar, kan aanzienlijke veterinaire rekeningen hebben.

licenties: Sommige staten en gemeentelijke gebieden vereisen vergunningen voor fretten die als huisdieren worden gehouden. Sommige staten (Californië en Hawaii) verbieden het houden van fretten als huisdieren en er zijn strenge straffen voor het tarten van de wet. De fret betaalt vaak de zwaarste straf: deze kan door de autoriteiten in beslag worden genomen en worden vermoord.

De American Veterinary Medical Association vermeldt het fret in dezelfde categorie als honden en katten, d.w.z. in plaats van onmiddellijke euthanasie en het testen van hondsdolheid in het geval dat een gevaccineerde huisdierenfret iemand bijt of krast, kan het dier gedurende 10 dagen in quarantaine worden geplaatst. Lokale autoriteiten zijn echter niet per se op de hoogte van of zijn het niet eens met deze beslissing en blijven hun eigen beleid voeren.

Hoewel er een effectief hondsdolheidsvaccin is voor fretten, zullen volksgezondheidsdiensten de fret mogelijk niet als huisdier herkennen. In veel gemeenten, als een gevaccineerde fret bijt of krast iemand die een klacht indient of medische hulp zoekt, wordt het dier gedood en getest op hondsdolheid, hetzelfde als een wild dier. Eigenaren van fretten hebben de inbeslagname van hun huisdier voor de rechtbank gevochten en gewonnen, maar de advocatenhonoraria en andere juridische kosten hebben hun spaargeld en alles wat ze bezaten, genomen. Dit is een vermijdbare uitgave als u voorkomt dat uw fret contact maakt met vreemden.

Opmerking van de uitgever: De onderstaande tabel geeft schattingen van de jaarlijkse kosten voor de verzorging van uw fret.

Product / dienstKosten 1e jaarJaarlijkse kosten 1-3 jaarJaarlijkse kosten over 3 jaar
Aankoopprijs100-200
Kooi60-15000
Nest Pan5-800
Voer kommen en waterers6-1011
Harnas en lijn7-1421
Pet Carrier14-3000
Verzorgingsbenodigdheden, bijvoorbeeld; borstel, shampoo, geurverdrijvende spray10-201010
Toys18-4033
Accessoires, bijv. hangmat, slaapbuis10-5033
Nest15-5025-5025-50
Voedsel50-6050-6050-60
Routine diergeneeskundige zorg en vaccinaties75-15050-7050-70
Andere veterinaire zorg, bijv. tandreiniging, bloedscreeningtest, chronische ziekte90100-300
Hartworm en vlooienpreventie / controle20-20050-20050-200
Medicijnen en supplementen, bijvoorbeeld; voedingsstoffen, vetzuren, haarbalremedies, oormijtmedicijnen12-5012-5012-50
Treats10-4010-4010-40
totalen$412.00-$1072.00$306.00-$579.00$315.00-$788.00

Artikel door: Judith A. Bell, DVM, PhD

Bekijk de video: Auto AC repareren die hete lucht blaast (AC-compressor) (April 2020).

Loading...