Nieuwe hondenrassen

Tegenwoordig zijn er meer dan 400 soorten kunstmatig gefokte honden, die elk hun eigen speciale doel hebben - om te helpen bij de jacht, om in het leger te dienen, in een circus te spelen of gewoon om een ​​huisdier en een loyale metgezel in het leven te zijn. Maar de fokkers zijn niet genoeg van dit indrukwekkende figuur, en ze blijven werken aan het creëren van nieuwe nieuwe rassen, en het resultaat van hun werk veroorzaakt soms zeer gemengde indrukken.

Originele hondenrassen

Het internet staat vol met foto's van ongewone nieuwe honden, die zowel grappig als interessant zijn om naar te kijken. Vooral populair zijn de zogenaamde mestiezen die worden gefokt door verschillende rassen te kruisen - groot en klein, kortharig en langharig, vechtend en decoratief, enz. Vaak leiden dergelijke experimenten tot zeer interessante en grappige resultaten.

Basset Pei

De "voorlopers" van dit nieuwe ras zijn sharpei en basset hound - vandaar de bizarre dubbele naam. Dieren worden gekenmerkt door een kalm, evenwichtig karakter, een scherpe geest en snelle humor, evenals een goed reukvermogen. Ondanks hun gelijkmoedige uiterlijk zijn de Basset pei behoorlijk mobiel, zoals actieve games en wandelingen. De grote oren en zachte "accordeon" van vouwen op een nek voegen speciale charme toe aan deze goedaardige hond.

Bulmops

Een andere mestizo-vertegenwoordiger, verkregen door de kruising van een mopshond en een Engelse bulldog. Net als zijn ouders kan het dier niet opscheppen over grote maten. Het gemiddelde gewicht van een volwassene is 25 kg en de schofthoogte varieert van 35-40 cm Bulmops worden gekenmerkt door een vierkante lichaamsbouw, waardoor ze een beetje hoekig en onhandig lijken. Maar dit doet niets af aan hun uiterlijke charme. Houders van korte benen en een afgeplat gezicht onderscheiden zich door een nieuwsgierige en vrolijke instelling, onvermoeibaar in games en zeer gehecht aan hun eigenaars.

Pitski

Dit nieuwe ras verscheen als gevolg van het kruisen van een pitbull en een husky. Het resultaat was een zeer helder hond "karakter" dat geërfd heeft van de husky verbazingwekkende ogen met een slimme diepe blik en een sterk uiterlijk van de pitbull. Korte vacht, grote neus, reliëfspieren - visueel sterk ziet er solide en betrouwbaar uit. Maar het karakter kan worden omschreven als meesterlijk, nieuwsgierig en rusteloos. Een trouwe en behulpzame vriend, een favoriet van alle leden van het huishouden.

Pomski

Een mengsel van husky en Pomeranian. Vandaag is het opgenomen in de lijst van de meest populaire nieuwe soorten decoratieve honden over de hele wereld. Pomsky is gemakkelijk te herkennen aan de klassieke kleur van de "Siberians" - een zwart-wit masker op het gezicht en karakteristieke tekens op het lichaam van een rode, bruine en grijze schaduw. Het haar van deze miniatuurhond onderscheidt zich door een chique dikke ondervacht, zachtjes stromend onder zijn armen en glinsterend in de zon. Temperament kan in twee woorden worden beschreven - een kleine stimulator. Levendig, energiek, vrolijk, aanhankelijk en vriendelijk. De prijs van puppy's schommelt rond de 2500-3500 dollar.

Shorgi

Behoort tot de categorie van relatief nieuwe hondenrassen gefokt als gevolg van de kruising van Corgi en Sheltie. Volwassen personen bereiken een gewicht van 13-15 kg, een schofthoogte - tot 41 cm. Uiterlijk veroorzaken ze onvrijwillige tederheid, waardoor ze snel de status van universele favoriet krijgen. Ze zijn erg positief en vriendelijk, ze staan ​​altijd liever in de schijnwerpers en kunnen nauwelijks tegen eenzaamheid. Ze onderscheiden zich door een buitengewone geest en lenen zich goed voor training.

Duitse shar pei

Het experiment van het kruisen van een Duitse herder en sharpei kan als een succes worden beschouwd. Tenminste, deze schoonheid met een lange snuit, een gevouwen nek en rechtopstaande oren zal niemand onverschillig laten. Hij absorbeerde de beste kwaliteiten van zijn ouders - een scherpe geest, snelle humor, trainingsflexibiliteit, uithoudingsvermogen en energie. En toch kan het niet worden beschuldigd van trouw en toewijding aan de mens, die de waarde ervan alleen maar verhoogt.

Tolmatin

Teckel met vlekken van Dolmatins - deze mestizo is moeilijk te missen. Korte poten, hangende oren, staartantenne zijn de karakteristieke kenmerken van dit ras. Een volwassen huisdier bereikt een vrij groot formaat, maar onder de douche blijft het voor altijd half verzonken. Samen met een vriendelijke en responsieve instelling, erfde de Tolmatin een behoorlijke hoeveelheid koppigheid en eigenzinnigheid van zijn voorouders. Het is moeilijk om te trainen, omdat het geen uitstekende mentale vaardigheden heeft.

Chauski

Een pluizige wolk met blauwe ogen is wat er gebeurt als je een husky kruist met een chow-chow. Het nieuwe experimentele ras heeft al veel positieve beoordelingen ontvangen van hondenliefhebbers, die het het volledige bestaansrecht verdienden. Het belangrijkste voordeel van deze "beren" van bont is natuurlijk het lange zachte haar dat het hele lichaam, benen en staart dicht bedekt. De aard van dieren wordt gekenmerkt door zelfgenoegzaamheid, opgewektheid en een goed karakter.

Frops

De basis voor het fokken van deze nieuwe soort was de Franse bulldog en pug. Met zulke ouders achter zich, had hij geen enkele kans om de "erfenis" in de vorm van een belachelijke platte snuit te vermijden. Maar als gevolg van selectie heeft ze zich van lang haar ontdaan en is ze overgegaan op de categorie kortharig. Ze is erg gehecht aan haar eigenaars en houdt er niet van om alleen te zijn. Frops is een loyale metgezel van de kinderen, die hen graag ondersteunt in actieve spellen.

LDV

De afkorting is zeer intrigerend ontcijferd - Odessa Domestic Ideal Dog. Het werd meer dan 25 jaar geleden gecreëerd en heeft nog geen officiële registratie ontvangen in 2016 of in 2017. Het doel van de fokkers was om een ​​kleine decoratieve hond naar voren te brengen die perfect past, zelfs in kleine appartementen en een licht vrolijk karakter heeft. Verschillende rassen namen tegelijkertijd deel aan de selectie: vossen terriërs, schoothondjes en poedels. Het gewicht van de nieuw gemaakte sneeuwwitte schoonheid is ongeveer 3 kg en de hoogte is slechts 25 cm en het belangrijkste is dat haar haar volledig hypoallergeen is, waardoor u een hond in een huis met allergieën kunt houden.

Jakhalshond

De ontwikkeling van dit nieuwe ras begon op verzoek van Aeroflot en het doel van het gebruik van dieren is het zoeken naar explosieve stoffen op civiele en militaire luchthavens. De blanke jakhals en de Siberische husky werden gekruist als monsters, met een enorme geur en uitstekend uithoudingsvermogen. De werknaam van de resulterende hondenselectie is biodetector. Momenteel laten ze zich al succesvol zien op het werk, en niet alleen in Rusland, maar ook in het buitenland.

Wit-Russische pottenbakker

Het eerste nationale ras van Wit-Rusland, waarvan het fokken begon in 2003. Jachthond, gericht op de jacht op grote dieren (wilde zwijnen, reeën). De standaardkleur is koperrood met rode en zwarte gebruinde vlekken, een wit hemd vooraan en sokken op de poten. De vacht is kort en stijf, met bruine ogen. De pottenbakker heeft een sonore stem en brengt de eigenaar van de gevangen prooi op de hoogte door verschillende timbrale variaties. Een ander onbetwistbaar voordeel is het perfecte instinct, onvermoeibaarheid en doorzettingsvermogen in de zoektocht naar het beest. Een volwassen mannetje bereikt een schofthoogte van 68-70 cm.

Welke andere verrassingen de wetenschappelijke fokkers voor hondenliefhebbers hebben voorbereid, kan men alleen maar raden. Maar één ding is duidelijk - het zal absoluut niet saai zijn.

Bekijk de video: Top 10 Zeldzaamste Honden! (April 2020).

Loading...