Hoe een kat te schreeuwen die schreeuwt - eenvoudige en nuttige tips

Katten kunnen zelfs de rustigste eigenaar limoen. Een dergelijke situatie doet zich voor wanneer het dier 's nachts en op klaarlichte dag hartverscheurend begint te schreeuwen. Geen enkele normale persoon kan dit gemakkelijk verwerken, en soms lijkt het erop dat schreeuwen het dier echt plezier geeft en er geen andere reden is voor dergelijk gedrag. Maar voordat je leert hoe je een kat kunt schreeuwen, moet je de redenen bestuderen die het dier ertoe aanzetten zich zo te gedragen.

Redenen om te schreeuwen

Door de redenen voor het gedrag van de kat te begrijpen, helpt de eigenaar niet alleen het probleem op te lossen, maar ook maximale omstandigheden te creëren zodat de situatie niet terugkeert.

De belangrijkste redenen wanneer de kat constant schreeuwt zijn:

  • Hormoonpieken;
  • Ernstige ziekte;
  • Een manier om aandacht te trekken;
  • Gevoel van angst;
  • Verdediging van territoriale integriteit;
  • Tosca.

Hormonale veranderingen. Een van de dominante factoren waardoor de kat zich behoorlijk agressief gedraagt. Katten die de verwijdering van de geslachtsklieren (castratie) niet hebben ondergaan met een benijdenswaardige regelmaat schreeuwen over hun verlangen om katten in territoriale nabijheid te zien. Het instinct van voortplanting bij dieren wordt op het hoogste niveau ontwikkeld, terwijl katten geen plezier ervaren. Katten tijdens de periode van hormonale pieken voelen fysiek en psychologisch lijden. Dieren kunnen hun instinct niet overwinnen, daarom zijn er twee manieren om het probleem op te lossen - om een ​​bruidegom te vinden voor een paar of om hem naar een afspraak met een gekwalificeerde dierenarts en castraat te brengen.

Verschillende ziekten. Gecastreerde katten kunnen ook 's nachts schreeuwen, net als hun niet-gecastreerde katten. Het probleem van kattenschreeuwen ligt in andere redenen. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan het geschreeuw van uw huisdier aan die eigenaren die al een oud dier hebben.

Zenuwaandoeningen leiden tot prikkelbaarheid bij katten. Onomkeerbare processen die zich in het lichaam ontwikkelen, kunnen niet worden overwonnen door andere methoden dan het voorschrijven van medicijnen die de algemene toestand van de kat enigszins kunnen verbeteren. Vaak is de oorzaak van geschreeuw pijn in de buik (vooral als gevolg van helminthische invasies).

Let op! Een jong dier dat genitale chirurgie heeft ondergaan, kan schreeuwen terwijl hij naar het toilet gaat.

Dit zijn duidelijke tekenen van urolithiasis (een frequente complicatie na castratie met een onjuist geselecteerd dieet).

Pijn tijdens het plassen of ontsteking van het urogenitale systeem geeft de kat geen rust, waarover hij zijn eigenaren luidop zal informeren.

Territoriale grenzen. Katten hebben de neiging om territorium te markeren, gezien het hun eigendom. Door specifieke tekens te plaatsen, geeft het dier aan andere broeders aan dat dit gebied onder waakzame controle staat. Bij het markeren van een territorium of het ontmoeten van een onbekende kat in "hun" plaats, beginnen katten te schreeuwen en gaan mogelijk zelfs een gevecht aan.

De kat schreeuwt wanneer hij om voedsel vraagt

Het aantrekken van de aandacht van de eigenaar en een gevoel van angst. Als het kitten klein is en 's nachts hartverscheurend begint te schreeuwen, kan dit erop wijzen dat het dier gewoon elementair saai is.

De kat eist communicatie of smeekt om een ​​traktatie, de kat zal luid miauwen totdat de eigenaar doet wat hij wil. De kat zal dezelfde manipulaties uitvoeren als hij om voedsel vraagt. Fokkers noch dierenartsen raden aan het verzoek van het huisdier constant te volgen. Dit komt door het feit dat katten erg slim en sluw zijn, en de volgende keer zullen ze deze sluwe manoeuvre gebruiken om hun doelen te bereiken. De beste oplossing is om uw huisdier in een specifieke modus te trainen.

Waarom schreeuwt een kat als er niemand thuis is

Een ander belangrijk aspect dat katten laat schreeuwen is een gevoel van gevaar of angst. Katten voelen subtiel de nadering van natuurrampen, aardbevingen of andere onaangename gebeurtenissen aan.

Als een eerder kalm en aanhankelijk dier plotseling begon te schreeuwen - is het de moeite waard om naar het huisdier te luisteren. De kat voelt gevaar of eenzaamheid en kan schreeuwen als er niemand thuis is. Als het dier zich net verveelt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het huisdier altijd vers water, voedsel en amusement heeft voor de periode dat de eigenaar weg is.

Tosca. Meestal treedt verdriet op bij kittens wanneer ze op jonge leeftijd worden gespeend. Zodra de baby in het nieuwe huis verschijnt, is hij omringd door een nieuwe omgeving en begint hij zich zorgen te maken. U kunt het geschreeuw van een kitten elimineren door hem genegenheid, zorg en veel aandacht te geven. In de toekomst zal de kat eraan wennen en de situatie zal stabiliseren.

Leerregels

Elke eigenaar moet onthouden dat als een eerder kalm en aanhankelijk dier hartelijk begint te braken, en vooral 's ochtends, het in de eerste plaats noodzakelijk is om naar een dierenkliniek te gaan. Een gekwalificeerde specialist helpt u bij het vinden van het probleem en vertelt u de juiste weg uit de situatie.

Niet gecastreerde jonge katten die hartverscheurend schreeuwen om een ​​vrouwtje aan te trekken, je moet een wandeling laten gaan. Omdat u in de toekomst geen nakomelingen van een dergelijk huisdier wilt ontvangen, wordt aanbevolen een procedure uit te voeren om interne voortplantingsorganen te verwijderen.

Je kunt speciale hormonale en kruidenremedies gebruiken om seksuele instincten te onderdrukken. Maar in dit geval is het belangrijk om te onthouden dat verschillende medicijnen die van binnenuit op het lichaam werken, in de toekomst tot ernstige gevolgen en complicaties kunnen leiden.

Let op! Gecastreerde katten kunnen blijven schreeuwen. In de regel gebeurt dit na een korte periode na de operatie.

Je moet geduld hebben, omdat dit te wijten is aan de circulerende hoeveelheid hormonen in de bloedbaan. Na een tijdje gaat dit weg.

Het gebeurt dat gesteriliseerde katten blijven schreeuwen. In dit geval duidt dit op het onbevredigde instinct van de jager. Het wordt aanbevolen om een ​​actieve oefening aan het dier te introduceren, waaronder imitatie van de jacht en verschillende actieve spellen. Hierdoor kan het dier meer energiereserves besteden en 's nachts zal het huisdier goed rusten.

Aan hyperactieve kittens adviseren dierenartsen zwaar voedsel te geven voor het slapengaan, voor de verwerking waarvan het lichaam meer energie zal spenderen. Maar dit advies moet worden vermeden door eigenaren van reeds gecastreerde katten. Dit komt door het feit dat zwaar voedsel en zijn grote hoeveelheden het begin van obesitas kunnen veroorzaken.

Hoe een kat te spenen die onder de deur schreeuwt

Tijdens het spenen van een kat, schreeuwend onder de deur, is het noodzakelijk om maximaal geduld te tonen. Deze dieren zijn geweldige leraren. Ze "trainen" een persoon (hun meester), waardoor het voor hen gemakkelijk is om alle commando's uit te voeren. Je kunt niet toegeven aan een kat met zijn slechte gedrag. Opgeven en doen wat het dier vereist, de eigenaar laat zien dat deze schreeuwtechniek werkt en dat je het resultaat kunt repareren.

De straf van een kieskeurig huisdier moet ook verstandig zijn. Zelfs als de eigenaar denkt dat de kat zonder reden schreeuwt. In geen geval mag je fysieke kracht gebruiken en een kat slaan. Bewezen methoden om de aandacht af te leiden - water of een scherp geluid - zullen hierbij helpen. Je kunt vanuit het spuitpistool op de staart van de kat spuiten, en het dier zal een tijdje bezig zijn met wassen en zijn haar in orde brengen.

Let op! Als de eigenaar ziet dat het huisdier begint te schreeuwen, moet je snel zijn aandacht verleggen - de pan raken, de deur dichtslaan of een soort luidruchtig spel aanbieden.

Spannend veeleisend voedsel

Een belangrijk aspect is het vaststellen van huisregels. Zodra een klein kitten in de menselijke familie verschijnt, moet het vanaf de eerste dagen worden getraind, zonder grote vrijheden toe te staan. Het is noodzakelijk om duidelijke grenzen vast te stellen waar het dier heen kan en waar het verboden is.

Het is belangrijk om een ​​voedingsschema op te stellen, zodat het dier gewend is aan het tijdstip waarop het voedsel wordt gegeven. Dit voorkomt het moment waarop de kat begint te schreeuwen en voedsel vraagt. Zodra de kat of kat hartverscheurend begint te schreeuwen, kun je proberen haar "Hush!" Te bevelen op een rustige en dominante toon.

Na voltooiing is het belangrijk om het huisdier te prijzen en soms een traktatie te geven. Je moet niet verwachten dat de kat zich onmiddellijk correct zal gaan gedragen. Het kost veel tijd voor het dier om te begrijpen wat het probleem is en zijn gewoonten te veranderen.

Bekijk de video: 1990-1021 Diwali Puja Talk, Touch Your Depth, Venice, Italy, subtitles (April 2020).

Loading...