Black and tan kunhound (wasbeerhond): uiterlijk, karakter, inhoud, gezondheid (+ foto)

Black and tan kunhound is een van de zeer smalle soorten jachthonden. Deze viervoetige zijn uniek in veel opzichten, maar de meest interessante vaardigheid is de mogelijkheid om een ​​wasbeer te vangen en op een boom te drijven.

Dit is interessant! Volgens statistieken aangehaald door Amerikaanse cynologen, wordt de titel "wasbeerhond" slechts 1% van Black-tan marter toegekend, de resterende vierbenige honden worden gebruikt in de sleur van grotere dieren of bewakers.

Historische achtergrond

Er is geen betrouwbare informatie over de oorsprong van het ras, maar er zijn een aantal volledig plausibele veronderstellingen. Honden zijn altijd populair geweest in Engeland. Het is betrouwbaar bekend dat Engelse honden in de 18e eeuw in Amerika werden geïntroduceerd. Beroemd in het Verenigd Koninkrijk, waren de Foxhounds de favorieten van D. Washington en een symbool van de staat, dus hun verschijning op nieuw land werd als een soort politieke beweging beschouwd. Even later werden honden uit Frankrijk naar Amerika gebracht.

De export van deze honden had ook een politieke connotatie die de loyale relatie tussen de Britten en Fransen benadrukte. Dus, vanwege politieke gebaren, waren er op hetzelfde grondgebied twee soorten honden, waaruit volgens de hoofdversie de oudste, zwart en bruin variëteit van kunhounds vandaan kwam.

Dit is interessant! Sommige bronnen beweren dat naast Engelse en Franse honden, de vorming van het ras werd beïnvloed door bloedhonden en zelfs Beagles.

Tot op heden worden alle soorten kunhound als zeldzame rassen beschouwd en worden ze (voornamelijk) alleen in Amerika gefokt. Thuis is dit ras populair omdat het regelmatig wordt gebruikt voor het beoogde doel - voor de jacht op wasberen.

Verschijning

Black and tan kunhound is een grote hond die tot de groep behoort honden die de onderste flair gebruiken. Het is de moeite waard om te zeggen dat in de Verenigde Staten nog zes vergelijkbare rassen worden gefokt, die elk op een wasbeer kunnen werken en nog een aantal profielen. Alle viervoetige zijn een beetje vergelijkbaar onderling, maar hebben duidelijke verschillen in kleur. Slechts één soort wordt erkend door de International Kennel Federation (FCI) - Black and tan kunhound.

Dit is interessant! De jongste soort van de groep is de Leopard hound dog, die nog niet als een ras is erkend, maar is opgenomen in het voorlopige register. Experts houden toezicht op de ontwikkeling en vorming van een nieuwe lijn.

Vertegenwoordigers van het ras zijn stevig gebouwd, het formaat van het lichaam streeft naar een vierkant. Teven zijn kleiner en geavanceerder dan mannen. Hoogte en lengte van het hoofd van neus tot nek, standaard beperkt, gewicht evenredig met:

 • Mannetjes: 64-69 cm; 23-25 ​​cm; 30-34 kg.
 • Teven: 58-64 cm; 20-23 cm; 25-32 kg.

Let op! Het overschrijden van de groeilimieten is toegestaan, op voorwaarde dat de hond evenredig is, maar groei die niet aan de norm voldoet, zoals visueel korte poten, is een bankschroef die de hond uit de fokkerij haalt.

Ras standaard

 • hoofd - de grootte is strikt evenredig met groei, de samenstelling is droog, de structuur is sterk. Het voorhoofd is breed genoeg, ruim, ovaal. De overgang naar voren is uitgesproken, maar niet scherp. De achterkant van de neus is zo lang mogelijk en loopt evenwijdig aan het schedelgedeelte. De lippen zijn massief, enigszins slap, maar netjes. Losse of te dikke lippen worden herkend als een bankschroef.
 • gebit - groot, goed ontwikkeld, staande op dezelfde lijn in een schaargebit. Bij het evalueren van tanden zijn eventuele, zelfs kleine fouten onaanvaardbaar.
 • neus - Zeer gevoelig, mobiel, zwart met brede neusgaten.
 • ogen - met een op hun hoede, maar tegelijkertijd kwaadaardige en intelligente uitdrukking. Klein, afgerond, geplant op gemiddelde breedte en hoogte, ondiep. Iris van licht naar donker in een bruin palet. Iris mag niet geel zijn, anders ligt de hond te ruimen.
 • oren - groot, verlaagd tot het hoofd, niet breed en niet te hoog geplant. De set en de lijn van de oren benadrukt de vastberaden uitdrukking van het gezicht van de hond. De lengte van de oren wordt gemeten door vooruit te rekken, als de uiteinden van de oren de neus bereiken, voldoet de hond aan de norm. Defecten zijn onder meer hoge oren.
 • lichaam - maximaal vierkant formaat. De nek is gespierd, ingesteld op een gemiddelde hoogte onder een helling, niet te lang, vrij van plooien (de ophanging wordt als een bankschroef beschouwd). Het scruff is nauwelijks uitgesproken, de schoft is ontwikkeld, de rug is egaal, gespierd, recht. De borst is massief, met een diepte tot het niveau van de ellebogen meer gegoten, de ribben zijn goed ontwikkeld, convex. De lieslijn is recht, maar vrij van rimpels en niet doorzakken.De ledematen zijn sterk, sterk met reliëf, droge spieren, zonder rimpels en zijn vrij om te bewegen. De schouders zijn uitgesproken, sterk, de onderarmen zijn zuiver, de ellebogen staan ​​parallel aan de as van het lichaam, de krachtige, de metacarpalen staan ​​verticaal op de grond. De achterpoten zijn sterker gespierd dan de voorkant, visueel sterk en sterk. De tibiae zijn langwerpig, met uitgesproken spieren, en de middenvoetsbeentjes zijn iets ingekort en doorzichtig. De knieën en hakken zijn groot, sterk, niet geblokkeerd, niet gedraaid. In het werkrek worden de voorpoten verticaal op de grond geplaatst, de achterpoten uit de lijn van de croupe getrokken. Borstels zijn groot, ovaal en sterk. De vingers zijn gemonteerd, met een lichte zoom. Wolfsklauwen en losse vingers, te lange borstels of rechte vingers worden herkend als een bankschroef.
 • staart - krachtig, iets lager ingesteld dan de rug, vrij gedragen, verticaal werkend.

Soort vacht en kleur

Een zwart en bruin kunhound is een beagle hond die zou in alle weersomstandigheden moeten werken. Het buitenste haar is zo dicht dat het het lichaam beschermt tegen wind en regen. De vacht is verzadigd met huidafscheidingen, waardoor deze waterafstotend is.

De kleur van de zwarte en bruine kunhound wordt beschreven door de naam van het ras. De hoofdkleur is diep zwart. De heldere, contrasterende kleur, gelegen op het gezicht, wenkbrauwen, borst, gebied onder de staart en benen, viel. De afwezigheid van een kleurtje of het kleine gebied is een ondeugd. Witte vlekken zijn ook onaanvaardbaar, hoewel een kleine markering op de borst (minder dan 2 cm in diameter) niet leidt tot diskwalificatie, op voorwaarde dat er geen andere defecten zijn.

Let op! De littekens van werkhonden op jacht hebben geen invloed op de beoordeling van de buitenkant en het uiterlijk.

Karakter en training

De standaard van het Black-tan Coonhound-ras beschrijft alleen droge feiten en houdt geen rekening met het unieke karakter van deze honden. De bezeten eigenaren zien in de eerste plaats geen uiterlijk, maar vaardigheden. Deze zwaar ogende hond kan bijvoorbeeld met krachtige schokken of sprongen bewegen. Op het werk en in het dagelijks leven is de Black and Tan Kunhound een actieve, zeer sterke attente hond.

Het vierbenige karakter redde het ras waarschijnlijk van uitsterven, omdat alleen de volharding en het harde werk van de honden hun kracht toelieten om in verschillende industrieën te worden gebruikt. In het dagelijks leven is Black-tan Coonhound een titanisch kalme en vriendelijke hond. In relatie tot eigenaars en kinderen zijn viervoeters zeer sociaal en aanhankelijk. Agressie in relatie tot mensen en vooral kinderen wordt beschouwd als een rasdefect.

In theorie moeten de Black and Tan Coonhound vrienden zijn met andere honden, omdat de vertegenwoordigers van het ras in groepen werken. In feite moet de puppy actief worden gesocialiseerd, omdat elke viervoeter een beschermend instinct heeft.

Vanaf de vroege kinderjaren moet een huisdier gewend zijn aan training en inspanning, maar dit moet geleidelijk worden gedaan. Zelfs als uw puppy een certificaat van afwezigheid van dysplasie heeft, moeten zijn gewrichten worden beschermd. Tot zes maanden oud, mag de Black and tan kunhound niet van een hoogte springen, lang langs trappen lopen (naar beneden). Als een profylaxe en maatregelen om het spiercorset te versterken, wordt honden geleerd om regelmatig te zwemmen. Trainen in water is het enige type belasting met minimaal risico dat nuttig is voor absoluut alle honden.

Jacht

Vertegenwoordigers van het ras zijn honden gefokt voor de jacht. De genetica van dieren omvat uithoudingsvermogen, weerstand tegen kou en hitte, het vermogen om te werken in moeilijk terrein. Het doel van de zwarte en bruine kunhound is het opsporen en bijeenbrengen van prooien. Gezien het feit dat honden volgens het profiel op wasberen jagen, drijft de hond het beest naar een boom.

Let op! Black and tan kunhound is een zeldzaam ras, waarvan de centrale fokkerij mogelijk is dankzij de sponsoring van fans. Volgens de kenners van het ras is uiterlijk niet het belangrijkste aspect, namelijk werkvaardigheden.

In hun werk vertrouwen Black-tan kunhounds alleen op de scherpte van de geur, dat wil zeggen dat ze de prooi niet hoeven te zien om ermee te kunnen rijden. Naast de wasbeerjacht worden vertegenwoordigers van het ras gebruikt bij het werken aan grote hoefdieren en roofdieren. Het is bekend dat ze met Black-tan kunhuns zelfs op poema's jagen.

De moderne jacht is meer een sport of een hobby dan een noodzaak. In de VS is er een traditie - nachtelijk jagen op kleine pelsdieren, in het bijzonder wasberen en opossums. In dat gebied worden dieren als ongedierte beschouwd, daarom zien ze niets bovennatuurlijks in hun uitroeiing. Een groep zwartbruine kunhounds, die hun zoektocht vanuit de buitenwijken van de stad beginnen en in de nasleep naar prooien zoeken, neemt deel aan de nachtjacht.

Tijdens de achtervolging, ongeacht waar de hond is, blaft hij constant. De stemmen van alle honden zijn uniek, ze onderscheiden zich door jagers en andere viervoeters. De stoet gaat gepaard met een luide blaf, die dient als een indicator voor de beweging van jagers. Zodra de stemmen ophouden weg te bewegen, realiseren jagers zich dat de honden het spel tegen een boom hebben gereden. Springend op boomstammen en zich uitstrekkend in de richting van bepaalde takken, geven de vierbenige de exacte locatie van het slachtoffer aan.

In Amerika worden Black-tan Coonhounds beschouwd als een zeer waardevol ras. Alleen de beste individuen vallen in de fokkerij, puppy's worden onder strikt toezicht grootgebracht en hun training begint op zeer jonge leeftijd.

Onderhoud en verzorging

Zwarte en bruine kunhounds zijn niet helemaal geschikt voor het stedelijke tempo van het leven, en nog meer om in een appartement te verblijven. Fans van het ras storen deze nuances niet, want in de stad is zo'n hond moeilijk te onderhouden, maar mogelijk. Voor een comfortabel leven heeft de hond een enorm aangrenzend gebied nodig dat kan worden beschermd. Naast het wandelen in je eigen tuin, moeten tetrapoden worden genomen en de stad uit worden gehaald om het wild te verkennen.

Met de juiste aanpak kan de volwassen zwartbruine kunhound vele uren werken, maar gaat hij liever aan de voeten van de eigenaar liggen. Vergeet echter niet de werkende aard van het ras, zonder jagen en stalken, deze staarten lijden. Als je klaar bent voor regelmatige trainingen gedurende het hele leven van het huisdier en je wordt niet verward door moeilijkheden, dan is dit ras geschikt voor jou.

Naast fysieke inspanning heeft Black en tan kunhound zorg nodig en kwaliteitsvoer. Omdat rasvertegenwoordigers gevoelig zijn voor oorontsteking, wordt er speciale aandacht besteed aan preventie. Aanbevolen reiniging met antibacteriële lotions om de 2-3 weken. De ogen hebben ook verzorging nodig, omdat de slijmvliezen van elkaar afhankelijk zijn. Ogen worden dagelijks onderzocht, met de minste zwelling, gewassen met sterke thee of een antibacteriële oplossing.

Honden ouder dan 5 jaar worden aanbevolen om hun tanden regelmatig te poetsen, maar u moet uw huisdier in de kindertijd de procedure leren. Het regelmatig knippen van de klauwen is ook relevant, vooral als de hond in stedelijke omstandigheden wordt gehouden en geen tijd heeft om de klauwen op natuurlijke wijze te wissen.

Haarverzorging wordt beperkt tot één keer per week kammen en twee keer per jaar baden. Als de hond erg vies is, veegt hij deze af met een harde en droge handdoek. Tijdens het vervellen wordt de hond gereinigd met een stijve borstel voor honden met halflang haar. Zwartbruine kunhounds hebben geen (of bijna geen) ondervacht, dus het gebruik van puderok is gecontra-indiceerd.

Gezondheid

De gemiddelde levensverwachting van Black-tan Kunhound varieert van 10-12 jaar. Wereldwijd staan ​​vertegenwoordigers van het ras bekend om hun uitstekende gezondheid, maar er zijn een aantal nuances. Puppy's van een zwarte en bruine kunhound moeten tijdig worden gevaccineerd, omdat zelfs een sterke hond vatbaar is voor virale ziekten. Wanneer u een huisdier koopt, moet u een kennel kiezen met een uitstekende reputatie, omdat vertegenwoordigers van het ras verschillende ernstige, erfelijke ziekten hebben:

 • Dysplasie van de heup- en ellebooggewrichten - een aangeboren of leeftijdsgebonden afwijking die leidt tot storingen in grote gewrichten. De ziekte ontwikkelt zich tegen de achtergrond van een verandering in de vorm van de gewrichtsholte. Er wordt aangenomen dat de ziekte uitsluitend wordt overgedragen door overerving als de puppy geen aanleg heeft, zal de hond op oudere leeftijd geen last hebben van dysplasie. Moderne technieken maken het mogelijk om puppy's te onderzoeken en certificaten te verkrijgen over de afwezigheid van dysplasie, wat wordt gedaan door fatsoenlijke fokkers en kinderdagverblijven.
 • Hart-en vaatziekten - een collectief concept dat een aangeboren of verworven ziekte aangeeft die fysiologische veranderingen in de hartspier heeft veroorzaakt. Je moet dat begrijpen de ziekte is meestal aangeboren, maar kan worden verworven, bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte in het verleden, onjuist onderhoud, overmatige stress of ernstige stress. Hartziekte betekent meestal een van de drie ziekten of hun combinatie: een defect in het interventriculaire septum en een vernauwing van de longslagader.
 • Hemofilie B - een kwaal die geërfd en leidt tot een schending van het bloed. Bij gewonde honden opent zich, wanneer gewond, ernstige bloedingen, die moeilijk of onmogelijk te stoppen zijn. Er zijn vier soorten hemofilie.

Het lichaam maakt Black-tan kunhound gevoelig voor inversie en inversie van de oogleden. De ziekte kan aangeboren zijn of zich manifesteren tijdens de groei. Gelukkig wordt dit defect verholpen door een eenvoudige bediening. Als u de inversie of inversie van de oogleden negeert, is het risico op progressieve retinale atrofie. PAS is een verworven ziekte die mogelijk van genetische aard is. Als gevolg van degeneratie van het oogweefsel bij de hond, wordt een daling van de gezichtsscherpte waargenomen in een of beide ogen. Er is geen specifieke behandeling voor de ziekte, dus de toestand van het dier wordt gevolgd en de behandeling is symptomatisch.

Grote oren naast het hoofd maken het ras gevoelig voor oorinfecties. De neiging tot otitis is een klein probleem met tijdige en juiste zorg. Er kunnen problemen ontstaan ​​als otitis media is gestart of in een chronisch stadium is gegaan.

Foto

Bekijk de video: Super leuk nieuws!! - Vlog #125. OPTIMAVITA (April 2020).

Loading...