Wodka van wormen bij katten: hulp of pijn?

Wat betekent beter om te gebruiken als wormen worden gevonden in een kat? Helpen folkremedies en welke zijn effectiever? Is het mogelijk om alcohol of wodka te gebruiken om een ​​kat van wormen te bevrijden? We zullen hieronder meer in detail onderzoeken.

Wodka en alcohol krijgen in het algemeen vaak ongebruikelijke genezende eigenschappen. De zogenaamde traditie van wodkabehandeling is voor veel mensen beschikbaar. De betekenis van therapie is vrij eenvoudig: een persoon vergiftigt zichzelf met alcohol en gaat naar bed. Tijdens de nacht, terwijl het zichzelf probeert te reinigen, zweet het lichaam veel en dan komen er gifstoffen uit, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de ziekte.

Merk op dat dergelijke profylactische middelen alleen relevant zijn in de beginfase van een milde verkoudheid en hun effectiviteit, in vergelijking met schade, is zeer twijfelachtig. Een wonderbaarlijk herstel vindt alleen plaats vanwege het feit dat het menselijk lichaam intensief kan zweten. Katten zweten niet sinds mensen secreteren ze een kleine hoeveelheid vloeistof uit de klieren tussen de vingers, speeksel en geurgeheimen van de klieren op de snuit.

Wat gebeurt er met een kat als deze wodka krijgt? Nadat alcohol de maag en darmen binnendringt, wordt het snel opgenomen in de slijmvliezen en leidt het tot vergiftiging. Alcohol heeft een bedwelmende eigenschap, wat leidt tot een verzwakking van de activiteit. Onmiddellijk na het drinken ziet het dier er ontspannen en vredig uit, maar dit is alleen omdat zijn lichaam ernstige intoxicatie heeft ondergaan.

Omdat de kat niet kan zweten en snel van gifstoffen kan afkomen, zijn de lever en nieren betrokken bij bloedzuivering. Het is belangrijk om nog een nuance op te merken - een kat die besmet is met wormen, lijdt voortdurend aan intoxicatie. Wormen voeden zich met bloed en lymfe, die tijdens de spijsvertering uiteenvallen in giftige stoffen.

Belangrijk! Wormproducten en de overblijfselen van dode parasieten vergiftigen constant het gastheerorganisme.

In het beste geval, als het lichaam van de kat potentieel sterk is, valt het huisdier na inname van de alcohol in slaap voor de hele periode van ontgifting. Als het dier een langdurige invasie door wormen ervaart, is de immuniteit ervan verzwakt en zijn de leverfuncties al aangetast, zal gedwongen drinken van wodka tot extra problemen leiden.

De eerste symptomen van intoxicatie zijn letterlijk in 10-15 minuten te herkennen. De kat begint zich ziek te voelen, het lopen wordt onzeker, de pupillen reageren langzaam op licht. Met de ontwikkeling van intoxicatie, braken, een afname van de lichaamstemperatuur, convulsies en zelfs coma zijn mogelijk.

Waarom zijn folkremedies nodig en welke zijn het meest effectief?

Wodka is overigens geen wondermiddel voor elk huisdier is het puur gif. Voor behandeling en preventie is het gebruik van alcoholtincturen alleen relevant in uitzonderlijke gevallen, alleen na de benoeming van een dierenarts.

Folkremedies voor wormen zijn echter soms het enige alternatief. Als een klein kitten bijvoorbeeld is geïnfecteerd met wormen van zijn moeder of op straat heeft geleefd, is het mogelijk niet in staat om de leeftijd te bereiken waarop traditionele preventieve medicijnen kunnen worden gebruikt. De tweede veel voorkomende optie is het herstel van het dier na een ernstige ziekte, gecompliceerd door een ernstige helminthische invasie.

Het eerste veilige product voor de preventie van wormen met folkremedies is rauwe pompoenpitten. Zaden worden geschild, intensief geplet tot een homogene slurry en aan het huisdier gevoerd. Een volwassen kat krijgt twee keer per week 2-3 gehakte zaden. Deze methode is effectief en veilig, maar helpt alleen bij platworminfecties. Trouwens, als je droge pompoenpitten tegenkomt, is het beter om ze een beetje met olie te verdunnen. Olie draagt ​​bij aan de snelle afvoer van dode wormen uit het spijsverteringsstelsel van het huisdier en vermindert intoxicatie.

Het tweede veilige product is wortelen en wortelsap. Wortelen kunnen rauw aan de kat worden gevoerd, het sap zal waarschijnlijk met geweld moeten worden gedronken. Met wortelsap kunt u het gehakt een beetje "verdunnen" of toevoegen aan de wrongel. In geval van ernstige intoxicatie en langdurige helminthische invasie, schrijven dierenartsen vaak klysma's uit wortelsap voor.

Peterselie in zijn natuurlijke vorm en daaruit verkregen sapis ook een effectief middel om helminthische invasie bij katten te voorkomen. Haast je niet om de kat met kracht te voeden met peterselie, omdat de meeste huisdieren het alleen eten. Naast het preventieve effect, dient peterselie als een bron van vitamines en grove vezels, die helpen het spijsverteringsstelsel van het dier weer normaal te maken.

Als het gaat om een ​​ernstige helminthische invasie, is het wegwerken van parasieten niet genoeg. Het lichaam van het dier, dat lange tijd aan intoxicatie lijdt, zal zich lange tijd herstellen. Om uw huisdier te helpen herstellen en zich voor te bereiden op de volgende preventieve maatregel, moeten zorgen herstel van darmflora.

De darmflora wordt gunstig beïnvloed door gefermenteerd voedsel. Omdat katten niet graag ingemaakte groenten eten, kunnen ze extra enzymen krijgen uit natuurlijke zuivelproducten. U kunt eenvoudig zelfgemaakte yoghurt, kefir of kwark koken voor uw huisdier. Voor de bereiding van gefermenteerde melkproducten is het belangrijk om alleen zelfgemaakte volle melk te gebruiken.

Als uw huisdier een industrieel dieet volgt, kunnen gefermenteerde voedingsmiddelen worden vervangen door speciale voedingssupplementen met gezonde bacteriën. Supplementen worden verkocht in poedervorm en kunnen aan voedsel worden toegevoegd of in water worden verdund. Katten die op droogvoer worden gehouden, ter preventie van wormen, kunt u venkelbouillon drinken.

Bekijk de video: YOU LAUGH? YOU LOSE! CHALLENGE - YLYL #0001 (April 2020).

Loading...