Dislocatie van het ellebooggewricht bij een kat: symptomen, therapie

Problemen komen vaak voor bij huisdieren, en dit gebeurt bij katten vanwege hun rusteloze aard. Vergeet bovendien het "maart-syndroom" niet wanneer huisdieren in batches van balkons vallen. Vaak eindigen deze vluchten slecht. In het "beste" geval kan bij katten een ontwrichting van het ellebooggewricht optreden.

Basisinformatie

Symptomen van ontwrichting hangen af ​​van de ernst van het letsel. Dus de verplaatsing van de koppen van de botten kan onvolledig zijn, de gewrichtscapsule blijft intact. In deze situatie kan het helpen. regelmatige korting. Veel voorkomende symptomen van ontwrichting kunnen zijn:

 • Pain.
 • In ernstige gevallen ledemaat opknoping uit op sommige ligamenten en spieren, kan rond zijn as roteren.
 • Het aangetaste gewricht is ernstig zwelt en zwelt door de afgifte van synoviaal vocht in de zachte weefsels.
 • dierlijk komt niet op een ledemaat; als het gewricht niet gefragmenteerd is en wat pootmobiliteit is behouden, probeert het huisdier het onder de borst te knijpen.
 • Ook met eenvoudige ontwrichtingen waargenomen ernstige kreupelheid.
 • Als de schade ernstig is, verstopt de kat eenvoudig in de verre hoek, schorreert en kreunt, weigert voedsel.
 • Bij de minste poging om de gewonde poot te sonderen - een uitbraak van agressie als gevolg van ernstige pijnreactie.

De oorzaken van dislocatie zijn bijna altijd standaard - ernstig mechanisch letsel. Soms leidt dit tot erfelijke aanleg, evenals geavanceerde gevallen van gewrichtsaandoeningen (artritis, bursitis, enz.). Een belangrijke predisponerende factor is misbruik, slechte voeding. Dislocatie komt nog minder vaak voor aangeboren (maar vaker betekent dit trauma dat een kitten direct tijdens de bevalling heeft ontvangen).

Diagnose en therapie

Als een dislocatie wordt vermoed, is een diagnose voldoende volledige inspectie huisdier en milde palpatie (maar zelfs hiervoor moet de kat meestal worden verdoofd). Experts gebruiken om de ernst van het incident te beoordelen radiografie. Nogmaals, in geval van ernstige maar gesloten verwondingen (wanneer de gewrichtscapsule en deze zelf in stof veranderde, maar de huid bijna intact is), kan een echografisch onderzoek nodig zijn, omdat het kan worden gebruikt om de toestand van het orgel en de zachte weefsels eromheen nauwkeuriger te beoordelen, het aantal kleine fragmenten.

Vaak zijn bloed- en urinetests vereist, omdat deze kunnen helpen comorbiditeiten te vinden of op tijd tekenen van ontsteking te identificeren. Bovendien is het in geval van ernstig letsel vereist om een ​​echografie te maken, niet alleen van het getroffen ledemaat, maar ook van interne organen om hun traumatische schade uit te sluiten. Hoe wordt dislocatie van het ellebooggewricht behandeld?

Dit hangt grotendeels af van de ernst van de primaire verwonding en de toestand van het dier. In de mildste gevallen corrigeer de dislocatie handmatig, waarna een trekkende op de poot wordt geplaatst zwachtel. Bovendien is het onmiddellijk daarna raadzaam om een ​​röntgenfoto te maken om ervoor te zorgen dat de botkoppen precies op hun rechtmatige plaats zitten. Probeer het gewricht niet zelf op zijn plaats te duwen, deze operatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional om verdere schade aan het been te voorkomen. Maar niet in alle gevallen is het mogelijk om rond te komen met dergelijke eenvoudige acties. Wanneer het gewricht zwaar beschadigd is, een chirurgische ingreep is vereist.

Bovendien kan therapie in dit geval het volgende omvatten:

 • Een ziek dier wordt compleet geleverd vrede.
 • Als de dislocatie gepaard gaat breuk, behandel hem eerstover.
 • Om het regeneratieproces te versnellen, worden niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen voorgeschreven.
 • Ondanks het feit dat de pijn vermindert na een operatie of nadat het gewricht is gerepareerd, kunnen sedativa nodig zijn.
 • Om de ontwikkeling van traumatisch oedeem in milde gevallen te voorkomen, is een overlay aangewezen. cold packs.
 • Gedurende de behandeling heeft het dier hoogwaardige, hoogwaardige vitamines, macro- en micro-elementen en voedsel nodig.
 • Om de doorloop van de postoperatieve periode te versnellen en te vergemakkelijken, is het noodzakelijk om te voeren fysiotherapie procedures.
 • De kat moet ten minste 10-14 dagen een strak verband dragen, in ernstige gevallen - langer.

Als een zieke kat overgewicht heeft, moet deze op dieet worden gezet. De negatieve effecten van obesitas verlengen de regeneratieperiode.

Bekijk de video: Kattenmand DierenambulanceDierenbescherming West-Alblasserwaard cinqo (April 2020).

Loading...