Sinulox voor katten - beoordeling van geneesmiddelen

Antibiotica worden al lang niet alleen in de geneeskunde, maar ook in de diergeneeskunde gebruikt. Ze zijn vooral belangrijk vanwege de brede verspreiding van infectieziekten. Beoefenende dierenartsen schrijven vaak de drug "Sinuloks" voor katten voor, maar niet alle eigenaren zijn zich bewust van de fijne kneepjes van het gebruik ervan.

Algemene kenmerken van het medicijn

Zeer effectief tegen veel voorkomende pathogenen van infectieziekten van kleine huisdieren. Het wordt gebruikt bij de behandeling van pathologieën van de bovenste luchtwegen, zachte weefsels (etterende ontsteking), gewrichtsziekten en geslachtsorganen.

Belangrijk! "Sinulox" in tabletten voor katten is volkomen veilig, ze kunnen zelfs oude dieren worden behandeld, omdat het geen toxisch levereffect geeft.

Merk op dat de commerciële naam de bekende amoxicilline lange tijd verbergt. Dit is een synthetisch antibioticum uit de penicillineserie, dat zich in de geneeskunde goed heeft bewezen. Merk op dat het praktisch niet het verslavende effect veroorzaakt en, wanneer strikt de aanbevelingen worden opgevolgd, snel een therapeutisch effect heeft.

Belangrijke mededeling. Het medicijn bevat een speciale component die de gevoeligheid van pathogenen voor penicilline-antibiotica dramatisch verhoogt.

Voor welke ziekten gebruik je het?

Laten we een lijst met pathologieën geven waarin dierenartsen dit medicijn voorschrijven:

  • Longontsteking en acute bronchitis.
  • Pustulaire laesies van de huid.
  • Cystitis, metritis, endometritis - bijna alle ziekten van het urogenitale systeem.
  • Infecties van pasgeborenen, inclusief ontsteking van de navel bij kittens.
  • Artritis.
  • Preventie van problemen in de postoperatieve periode.

Formulier vrijgeven

In veterinaire apotheken kunnen medicijnen worden gekocht in de vorm van tabletten en injecteerbare oplossingen (suspensie). Dierenartsen schrijven natuurlijk vaak pillen voor, omdat ze thuis veel gemakkelijker te gebruiken zijn.

Ongewenste gevolgen

Veel fokkers maken zich zorgen over de vraag of het antibioticum hun huisdieren zal schaden. Experts zeggen dat u zich geen zorgen moet maken, omdat bijwerkingen niet worden waargenomen bij een normale dosis.

Hoe te gebruiken?

Er zijn geen speciale problemen met de pillen: ze moeten worden verpletterd en samen worden gezet met heerlijk eten (vlees, vis). Stukken kunnen het beste kleiner worden gedaan, zodat de kat ze gegarandeerd kan doorslikken.

Maar wat te doen met de oplossing, waar prikken? Let op: als u geen ervaring hebt met parenterale toediening (met een spuit), is het beter om dit niet in te nemen!

Het medicijn kan intramusculair of subcutaan worden toegediend. We raden af ​​om een ​​spier te steken:

  • Ten eerste, Amoxicilline veroorzaakt bij deze toedieningsmethode vaak een vrij sterke pijnreactie.
  • In de tweede plaats, een leek zal vrijwel zeker niet in staat zijn om de juiste injectieplaats te kiezen.

Onderhuidse injecties worden onder het schouderblad geplaatst, waarbij de huid in dit gebied wordt getrokken en een naald in de basis van de huidplooi wordt gestoken. Vergeet niet om de procedureplaats te knippen en af ​​te vegen met alcohol 70%!

Ongeacht de wijze van gebruik, moet u het huisdier voor het eerst zorgvuldig controleren: bij het eerste teken van een allergische reactie moet de kat aan de dierenarts worden getoond. Hij moet misschien een ander medicijn voorschrijven.

Zijn er trouwens analogen van Sinuloks? Omdat het op amoxicilline is gebaseerd, zijn ze vol. Bijvoorbeeld Amoxiclav of Amoxicillin Solution. Maar we waarschuwen u onmiddellijk dat het niet de moeite waard is om deel te nemen aan "amateuractiviteit", omdat u uw huisdier wel kunt vernietigen.

Doses

In de regel schrijven specialisten een wekelijkse inname voor, tweemaal per dag (als tabletten worden gebruikt). Er is precies 12,5 mg van het medicijn per kilogram lichaamsgewicht van de kat. In één pil - 250 mg actief ingrediënt. Stel dat uw kat 4 kg weegt. Daarom heeft hij 50 mg Sinulox nodig. Je moet de pil dus in vijf gelijke delen verdelen.

Wat is de dosering bij gebruik van een oplossing voor parenterale toediening? In dit geval is 8,75 mg per kilogram gewicht vereist. Houd er rekening mee dat één milliliter voor 20 kg lichaamsgewicht van het dier gaat. Voor de behandeling van katten worden alleen insulinespuiten gebruikt, omdat hiermee u de vereiste hoeveelheid van het medicijn met een uitzonderlijke nauwkeurigheid kunt kiezen.

Belangrijk! Schud de oplossing voor gebruik! Na toediening van Synulox wordt de injectieplaats voorzichtig gemasseerd om de vorming van een afdichting te voorkomen.

Nooit en in geen geval mag u de door een specialist voorgeschreven dosis verlagen of verhogen. Volg bovendien de aanbevelingen op het gebied van de behandelingsduur strikt op! Als de arts een wekelijkse inname heeft voorgeschreven, dan geeft u precies zeven dagen het medicijn aan uw kat. "Medelijden" met het dier en besloten hem niet te "martelen"? Gefeliciteerd - de ziekteverwekker wordt resistent tegen het antibioticum en veroorzaakt een terugval van de ziekte, wat kan leiden tot de dood van het huisdier.

Voordat u medicijnen geeft, moet het dier enigszins worden gevoed. Het feit is dat katten een vrij specifieke darmmicroflora hebben. U geeft een antibioticum op een lege maag - vernietig het volledig, waardoor uw huisdier vanaf de eerste dagen van de behandeling last zal hebben van ernstige dysbiose, last heeft van constipatie of diarree. Natuurlijk, als u injecties gebruikt, zult u zeker niet zo'n probleem hebben.

Let op! De tabletvorm van het antibioticum kan tot de vervaldatum op een donkere en droge plaats worden bewaard, maar de oplossing moet onmiddellijk na voltooiing van de behandeling worden vernietigd. Het is onmogelijk om de geopende fles lange tijd te bewaren!

Tot slot

Ik zou hetzelfde voor de duizendste keer willen herhalen: niet bezig zijn met het zelf voorschrijven, doseren en toedienen van het geneesmiddel. Uw interventie kan uiterst triest eindigen, omdat u niet over de rijkdom aan professionele kennis beschikt die een ervaren dierenarts heeft. Breng het leven en de gezondheid van uw eigen huisdieren niet in gevaar!

Loading...