Categorie: Ogen

Wat zegt roodheid bij katten?

Ondanks het feit dat mensen en dieren zo verschillend zijn, kunnen hun gezondheidsproblemen vaak erg op elkaar lijken. Als de eigenaar bijvoorbeeld rode ogen bij de kat opmerkt, zou dit een signaal voor actie moeten zijn. Inderdaad, bijna iedereen weet wat ongemak in zijn ogen is, en een woordeloos dier kan niets over zijn pijn vertellen. Bovendien kunnen de oorzaken van hyperemie zeer ernstige ziekten zijn waarbij verlenging van de behandeling met een dierenarts vaak tot onomkeerbare gevolgen voor katten leidt.
Verwijderen van kattenogen
Verwijderen van kattenogen
Cat oogletsel is een ernstig en gevaarlijk traumatisch letsel. Tijdens het onderzoek kan de dierenarts helpen, maar het is niet altijd mogelijk om dit lichaam te redden. In deze gevallen kan het verwijderen van kattenogen nodig zijn. Maar om deze procedure te laten slagen, moet u de belangrijkste kenmerken van de implementatie kennen.
Hoe druppels in de ogen van een kat te druppelen
Hoe druppels in de ogen van een kat te druppelen
Vertegenwoordigers van de kattenfamilie lopen dagelijks een verhoogd risico op beschadiging van de slijmvliezen van de visuele organen en tijdens games kunnen ze een infectie van een andere aard krijgen, wat ernstige irritatie veroorzaakt. Om deze reden wordt aanbevolen om regelmatig verschillende medicijnen te begraven die bescherming kunnen bieden.
Druppelt voor een kat van conjunctivitis
Druppelt voor een kat van conjunctivitis
Tot grote spijt van de eigenaren van katten, deze laatste lijden vaak aan een onaangename ziekte als conjunctivitis - ontsteking van het ooglid. Het doet het dier pijn, uitgedrukt door overvloedige tranrimatie, zure ogen. Bij de eerste negatieve symptomen is het de moeite waard om het dier aan de dierenarts te laten zien. In dit artikel beschouwen we druppels van conjunctivitis voor katten.
Witte kat met verschillende ogen
Witte kat met verschillende ogen
Van oudsher werd aangenomen dat katten met verschillende ogen geluk brengen in elk huis. Tegenwoordig maken moderne wetenschappers voortdurend ruzie en zijn ze het niet eens over waar dit interessante fenomeen mee verband houdt. Sommigen beweren dat verschillende ogen bij een kat een mutatie zijn, terwijl anderen geloven dat dit fenomeen de aanwezigheid van een erfelijke ziekte bij het dier aangeeft.
Hoe kattenogen te behandelen die afsterven
Hoe kattenogen te behandelen die afsterven
Afvoer uit kattenogen in kleine hoeveelheden wordt fysiologisch normaal beschouwd. Dit fenomeen komt vooral veel voor bij Perzische katten. Maar soms wordt de ontlading frequent, niet voorbijgaand, etterend. In dit geval heeft de eigenaar van het dier een vraag, hoe een kat te behandelen wiens ogen etterend zijn?
Hoe conjunctivitis bij katten thuis te behandelen
Hoe conjunctivitis bij katten thuis te behandelen
Glanzende vacht, sneeuwwitte rij tanden, mooie ogen van het huisdier geven aan dat de eigenaar een zeer zorgzame en verantwoordelijke persoon is. Niettemin doen zich soms problemen voor bij huisdieren - conjunctivitis is een vrij ernstig probleem, dat veel aandacht en snelle actie vereist.
Een vlek op het oog van de kat
Een vlek op het oog van de kat
Om ervoor te zorgen dat de kat altijd gezond en opgewekt is, moet de fokker noodzakelijkerwijs de gezondheid van zijn huisdier nauwlettend volgen. Denk niet dat het dier geen goede verzorging nodig heeft, en verschillende problemen en ziekten kunnen het omzeilen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de visuele organen, want zij zijn het die in de eerste plaats kunnen praten over de gezondheidstoestand van het dier.
Waarom gloeien katten in het donker
Waarom gloeien katten in het donker
Gloeiende kattenogen dienden als basis voor het verschijnen van een groot aantal bijgeloof, sprookjes en hypothesen. Sinds de oudheid vraagt ​​de mens zich af waarom katten ogen hebben die gloeien in het donker? Wat zijn de oorzaken van een soortgelijk effect bij dieren met een nachtelijke levensstijl? Hoe helpt dit katten om perfect te zien en waarom heeft een persoon niet zo'n functie?
De kat heeft één oog bewolkt
De kat heeft één oog bewolkt
Vochtophoping of schade aan de lens en het hoornvlies zorgen ervoor dat het kitten een troebel oog heeft. In de mensen wordt een dergelijke afwijking "doorn" genoemd. In sommige gevallen kunnen beide ogen vertroebeld raken. Symptomen Het belangrijkste symptoom is meestal uitgesproken - het troebele oog van een kat, maar om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen, is het noodzakelijk om rekening te houden met enkele van de nuances die kenmerkend zijn voor een bepaalde ziekte.
Wat te doen als de kat etterende ogen heeft
Wat te doen als de kat etterende ogen heeft
Katten zijn de schoonste huisdieren die zich na elk ontwaken grondig wassen. Ze likken het haar en de pads "verwijderen" gedroogde bruinachtige korsten uit de hoeken van de ogen. Meestal merkt de eigenaar dergelijke formaties niet, maar wanneer de ogen van de kat woekeren, wordt de uitstroom ervan en het verzuren permanent en duidelijk zichtbaar.
Waarom heeft de kat half gesloten ogen
Waarom heeft de kat half gesloten ogen
Huiskatten en katten brengen altijd vreugde en geluk aan hun eigenaar. Maar dit is alleen op voorwaarde dat het dier geen gezondheidsproblemen heeft. De situatie waarin het huisdier ziek wordt, is niet de meest aangename. De vraag rijst meteen - wat moet er worden gedaan? In dit artikel beschouwen we het probleem wanneer de ogen van een kat half gesloten zijn met een film.
Wat te doen als een kitten zure ogen heeft?
Wat te doen als een kitten zure ogen heeft?
Tearfulness in binnenlandse katten is een vrij veel voorkomende gebeurtenis. Bijvoorbeeld, kittens zure ogen jonger dan een jaar in ongeveer 70% van de gevallen. Een goede verzorging van dieren en kennis van de oorzaken van de tegenslag helpen om het optreden van een dergelijk probleem te voorkomen. De juiste diagnose maakt kennis mogelijk met de symptomen van "tranen" en informatie over behandelmethoden maakt het mogelijk om het huisdier snel van het probleem te ontdoen.
De kat heeft een waterige oog wat te doen thuis
De kat heeft een waterige oog wat te doen thuis
Situaties waarin katten waterige ogen hebben komen veel voor. Dit kan om natuurlijke redenen voorkomen en op elke pathologie wijzen. Eigenaren die dit soort vragen tegenkomen, vragen zich af wat dit fenomeen heeft veroorzaakt, wat ze er in de toekomst mee kunnen doen en of het mogelijk is om het bezoeken van een dierenarts te vermijden om de scheuren bij een kat kwijt te raken.
De film voor de kat
De film voor de kat
Elke eigenaar zal snel merken dat er een soort witte film voor de ogen van de kat is verschenen en zal zich onmiddellijk zorgen maken. De houding ten opzichte van een dergelijk defect kan verschillen, afhankelijk van of het een ernstig gevaar voor de gezondheid van het huisdier vormt en of het realistisch is om het thuis te genezen of dat een bezoek aan de dierenarts vereist is.
Wat te doen thuis als de kat etterende ogen heeft
Wat te doen thuis als de kat etterende ogen heeft
Ondanks het feit dat we van onze harige dieren houden en voor ons zorgen, maar soms kunnen we een heel onaangenaam probleem tegenkomen en weten we niet wat we moeten doen als de ogen van de kat thuis rondhangen. Het is raadzaam om het probleem in detail te benaderen. Laten we daarom eens kijken wat de veroorzakers zijn van oogziekten, waardoor de ogen van het huisdier zwerven.
De ogen van de kat zijn etterend - wat te doen en hoe te behandelen
De ogen van de kat zijn etterend - wat te doen en hoe te behandelen
We willen goed voor onze huisdieren zorgen, omdat we van ze houden, en in ruil daarvoor geven ze ons de warmte van hun hart. Maar soms zijn de dieren over het algemeen gezond, en slechts een klein probleem: de ogen van de kat zijn etterend. Is dit een kleine ziekte waar u zich geen zorgen over kunt maken? Misschien genoeg, of een paar keer, de selectie wissen en vergeten, alsof er geen probleem was?
Cat's oog lekt wat te doen
Cat's oog lekt wat te doen
Waarschijnlijk werd elke eigenaar van een muilend huisdier geconfronteerd met het feit dat de kat lekkende ogen heeft. Dit is een veel voorkomend probleem. En de reden is dat elke, zonder uitzondering, kat hieraan kan lijden. Waarom? Laten we eens kijken naar de redenen waarom er een ontlading is door de ogen van een pluizige, en wat er moet worden gedaan voor degenen voor wie de gezondheid van het huisdier veel betekent.
Op welke leeftijd veranderen kittens van oogkleur
Op welke leeftijd veranderen kittens van oogkleur
Veel kattenliefhebbers vragen zich af wanneer kittens van oogkleur veranderen. Het proces van oogreflux bij katten wordt geassocieerd met bepaalde processen die zich voordoen in een bepaald stadium van hun ontwikkeling. De ogen van het dier blijven immers verbeteren, zelfs nadat ze zich begonnen te openen. Waarom veranderen kittens van oogkleur? De kleur van de ogen bij katten hangt af van de hoeveelheid kleurpigment.
Het kitten heeft ogen die vloeien
Het kitten heeft ogen die vloeien
Veel kattenfokkers worden geconfronteerd met de vraag waarom de ogen van een kitten lekken. Ze zijn bezorgd dat bij een huisdier van 2 weken tot 1 maand ontlading uit de ogen verschijnt. Een dergelijke bezorgdheid is niet tevergeefs. De oogconditie van het kitten geeft aan hoe gezond hij is. Waarom het kitten lekkende ogen heeft De reden dat het kitten lekkende ogen heeft, kan dergelijke factoren zijn: de meest voorkomende reden is het optreden van infecties.
Hoe etterende ogen thuis in een kitten te behandelen
Hoe etterende ogen thuis in een kitten te behandelen
Kleine kittens zijn nog steeds erg zwak en elke infectie kan gemakkelijk een kwetsbaar organisme aanvallen. Heel vaak hebben kleine pluisjes (evenals volwassen katten en katten) last van ettering van de ogen, die meestal wordt veroorzaakt door conjunctivitis. De eigenaren zijn in dergelijke gevallen verbaasd om de ogen van een kitten thuis te behandelen, en of het mogelijk is om te doen zonder naar de dierenarts te gaan.